23948sdkhjf

Pensiondanmark finder partner til milliardprojekt ved København

PensionDanmark og Coop har indgået aftale om at opføre første fase af Coop Byen i Albertslund sammen. For at realisere planen har parterne indgået et joint venture-selskab med en 50/50-fordeling, der skal stå for opførelse af Coop Byens første fase. 

Coop Byen, som opføres ved Coops gamle hovedsæde i Albertslund, bygges i flere faser i løbet af de næste 10 år med afsæt i en masterplan udarbejdet af tegnestuen Henning Larsen. 

Første fase består af 380 lejligheder og rækkehuse, et fælleshus, et parkeringshus, en daginstitution, et grønt areal og et åbent cykelværksted for byens beboere. Denne fase vil dermed have en markedsværdi på cirka 1 mia. kr., skriver PensionDanmark i en pressemeddelelse. 

Fakta: Coop Byen Fase 1

Boligareal: 32.000 kvm

Markedsværdi: Cirka 1 mia. kr.

Ejere: Coop Danmark og PensionDanmark (50/50)

Antal boliger: 378 lejligheder og rækkehuse

Boligstørrelse: 60-130 kvm fordelt på 2-5 værelses lejligheder og rækkehuse samt et mindre antal ungdomsboliger på 30-40 kvm

Øvrigt byggeri: Daginstitution, fælleshus, p-hus og fælles udearealer.

Arkitekter: Henning Larsen, Arkitema, Mangor & Nagel og ONV

Tidshorisont: Første spadestik i sommeren 2022. Forventet indflytning af første beboere i medio 2024

Bæredygtighed: Certificeringen DGNB Guld

I PensionDanmark glæder administrerende direktør i PensionDanmark Torben Möger Pedersen sig over at bringe selskabets ekspertise indenfor bæredygtigt byggeri i spil:

– Samarbejdet med Coop giver os en rigtig god mulighed for at bidrage til et grønt byområde i stor skala, siger Torben Möger Pedersen.

– Vi vil med vores engagement være garant for gennemtænkte kvalitetsløsninger, der skaber værdi for beboere, klima og nærmiljø og samtidig gerne må være en inspiration for andre, fortsætter direktøren.  

Forventer første spadestik om et år

Boligerne i Coop Byens første fase samles i tre klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som de kommende beboere skal drive i fællesskab. 

Coop Byens bæredygtighed skal certificeres til guld-niveau inden for DGNB, og boligerne skal Svanemærkes.

Hele Coop Byen vil, når den er færdigbygget, have forøget boligmassen i Albertslund Kommune med 1.800 boliger, svarende til cirka 15 pct. Projektet vil færdigbygget repræsentere en markedsværdi på cirka 6 mia. kr. 

Albertslund Kommune deltager aktuelt i Coop og PensionDanmarks arbejde med en lokalplan, der efter planen sendes til politisk behandling efter sommerferien. Første spadestik forventes i sommeren 2022, og de første beboere forventes at flytte ind i medio 2024.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109