23948sdkhjf

Tidligere partiformand stiller op til kommunalvalget

Per Ørum, tidligere formand for Kristendemokraterne og folketingsmedlem for både Kristendemokraterne og Konservative, stiller op som spidskandidat for De Konservative i Herning ved efterårets kommunalvalg. Det skriver Herning Folkeblad.

Han havde egentlig frasagt sig politik, men vender tilbage, efter den tidligere frontfigur, Rasmus Norup, har forladt partiet for at blive erhvervsrådsdirektør.

- Jeg har et ædelt ønske om at hjælpe kommunen i covid 19-krisen, som har ramt hårdt, og jeg har en erfaring fra politik og 30 år som borger i Herning, jeg kan trække på, siger Per Ørum til Herning Folkeblad.

50-årige Per Ørum var folketingsmedlem for De Konservative i 2005-2010, men det stoppede brat, da han blev taget for spirituskørsel og måtte tage orlov fra Folketinget. Partiet var ikke enig i hans beslutning om at vende tilbage til arbejdet efter få måneder, og derfor meldte han sig ud og blev løsgænger.

I juni 2010 blev Per Ørum medlem af Kristendemokraterne og i 2011 partiets formand. Det varede ind til 2012, hvor et flertal i Kristendemokraterne stemte for ikke at genindstille ham som formand.

Derefter forlod herefter politik og sagde så sent som i december til Herning Folkeblad, at han aldrig skulle ”op og hænge i den lygtepæl igen”.

Et spidskandidatur i hans hjemby, hvor valget med Lars Krarups afgang er mere åbent end i mange år, lokkede ham alligevel tilbage.

- Opgaverne fænger mig, men jeg har ikke brug for opmærksomheden. Mediepresset har holdt mig tilbage, men jeg regner med, at lokalpolitik er mere nådigt, siger Per Ørum til Herning Folkeblad.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093