23948sdkhjf

Farvel til ensretning og goddag til soppesøer i København 

Nu er der godt nyt til vandhundene, legebørnene og dem, der er er ved at være trætte af kun at måtte bevæge sig én vej rundt om søerne i Indre By.

Københavns Kommune har nemlig besluttet at åbne for en række af byens soppesøer 
og for så mange vandsposte som muligt. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Samtidig sløjfer kommunen ensretning ved søerne og højre-færdslen på Strøget.  

Ikke længere så forsigtige

- De nationale lempelser og en ny sundhedsfaglig vurdering fra Sundheds- og Omsorgsforvaltningen gør det muligt for København at se de smitteforebyggende tiltag med nye øjne, siger Jakob Hjuler Tamsmark, der er chef for coronateamet i Teknik- og Miljøforvaltningen. 

- De nye udmeldinger betyder, at vi ikke længere behøver at være helt så forsigtige. Det er jo helt fantastisk. Københavnerne har stor ære i, at vi nu kan tage et kæmpe skridt i den rigtige retning mod en skøn sommer, hvor vi igen kan gøre nogle af alle de ting, vi har savnet så længe, siger Jakob Hjuler Tamsmark. 

Ros til københavnerne

Der har været indført ensretning omkring Peblinge Sø, Sortedams Sø og på Christianshavns Vold siden december, hvor Danmark blev ramt af en massiv anden corona-bølge. Ensretning har virket efter hensigten, fortæller Jakob Hjuler Tamsmark. 

- Københavnerne har været helt exceptionelt gode til at respektere ensretning og de øvrige smitteforebyggende tiltag i byen. Tiltagene har tilladt os alle sammen at bruge byen i et vist omfang, og de har samtidig reduceret risikoen for smitte og utrygge situationer, tilføjer han. 

I dag fredag drejser Teknik- og Miljøforvaltningens teknikere på hanerne og åbner for vandet til tre af byens soppesøer og en lang række vandposte.

- Selvom alt lysner er coronaen her stadig. Det skal vi have respekt for. Husk afstanden og den gode håndhygiejne. Så får vi en god sommer efter omstændighederne, siger Jakob Hjuler Tamsmark i en pressemeddelelse . 

Det er soppesøerne i Remiseparken, Valbyparken og på Hulgårds Plads, der åbner 18. juni. 
I løbet af de næste uger åbner yderligere fire soppesøer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.096