23948sdkhjf

Silkeborgs nye vartegn skal være "Et Ministerium for Forstyrrelser"

Arkitema og Museum Jorn i Silkeborg er kommet et kæmpe skridt mod at realisere et nyt museum central beliggenhed ved Søfronten i centrum af Silkeborg, Nyt Museum Jorn.

Museum Jorn har brug for nye rammer, da de eksisterende bygninger for længst er blevet for små. Museet rummer Danmarks næststørste og en af de vigtigste kunstsamlinger af dansk og international kunst

– Museet bliver et arkitektonisk vartegn for Silkeborg og en international attraktion i særklasse, der tiltrækker gæster fra hele verden, binder byen sammen, forener kultur og natur og skaber liv aktivitet og fællesskaber i hjertet af Silkeborg, udtaler formanden for udviklingsselskabet Peter Stampe i en pressemeddelelse om projektet. 

Arkitema blev før jul sidste år udpeget til at udformet  konceptprogrammet, en opgave arkitektfirmaet har løst med underrådgiver Colorcloudstudio. Konceptprogrammet skal bruges til at afklare, hvad en helt ny fortolkning af museet skal indeholde og omfatte, hvordan det kan spille sammen med Silkeborgs by- og naturprojekt på Søfronten, samt hvilke samarbejdspartnere og finansierende parter, der kan medvirke til at realisere det. 

"Et Ministerium for Forstyrrelser"

Det nye museum skal udformes efter Asger Jorns ide om et ”Ministerium for forstyrrelser”, som han udviklede i slutningen af 1950´erne. Ministeriet får tre departementer – for Kunst, "Vandalisme" og Kreativitet – og bliver dermed et centrum for innovation og forstyrrelser, et sted der udfordrer, overrasker, forstyrrer og inspirerer til at bryde vaner og grænser, stille spørgsmål, og til at se verden på en ny måde. 

– Det nye museum skal fungere som langt mere og andet end et traditionelt kunstmuseum; det skal fungere som et åbent byrum for borgere og besøgende, et omdrejningspunkt for aktivitet og byliv. Det skal være STEDET, hvor forskellige funktioner mødes og inspirerer hinanden, forklarer Jacob Thage, museumsdirektør på Museum Jorn.

– Ud over kunst, skal der derfor også være plads til kreative og eksperimenterede værksteder, uddannelse og rekreation, som vil skabe forbindelse mellem byen om museet, fortsætter han.

Aktuelt har museet allerede indgået flere aftaler og har enkelte hensigtserklæringer om samarbejde, naboskab, strategiske alliancer med både lokale og nationale partnere, blandt andet også Silkeborg Kommune. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125