23948sdkhjf

Aabybro-entreprenør udvider særligt hotel som ”socialt og bæredygtigt fyrtårn”

Tæt på Brovst i Vendsyssel har det gamle Skovsgård Hotel de seneste 30 år fungeret som et lokalt centrum for sociale og kulturelle arrangementer og ikke mindst som arbejdsplads for sårbare mennesker med fysiske og psykiske handicap. 

Nu står hotellet foran en større renovering og udvides samtidig med flere værelser, flere muligheder for sociale og kulturelle arrangementer og bedre arbejdsforhold for endnu flere ansatte på særlige vilkår.

Udviklingen af Skovsgård Hotel omfatter:

  • Nænsom renovering af den eksisterende bygning.
  • En ny tilbygning i bæredygtige materialer.
  • En forøgelse af værelseskapaciteten fra fire til 13 værelser med eget bad og toilet.
  • En udvidelse af køkkenets størrelse og funktionalitet.
  • Skærpet gastronomisk profil udviklet i samarbejde med Meyers Madhus med særlig fokus på velsmag, sæson/lokale råvarer og økologi.
  • Udvikling af det såkaldte 'Landsbyhjørne'.
  • En generel opgradering af tilgængeligheden i hotellet.
  • Et omfattende kompetenceløft kombineret med øget fokus på strategisk og forretningsmæssig udvikling.
  • Etablering af en bedre sammenhæng mellem husets hovedsal (med musik/teaterscene) og hotellets have, som er rammen for hovedparten af sommerens kulturevents.

Efter en licitation er det nu afgjort, at Tom Jakobsen A/S fra Aabybro skal stå for totalentreprisen, skriver Realdania i en pressemeddelelse. 

Målet er, at Skovsgård Hotel i endnu højere grad skal være et socialt og bæredygtigt fyrtårn for udviklingen i lokalområdet med støtte fra en række nationale, regionale og lokale fonde, Jammerbugt Kommune, LAG Jammerbugt-Vesthimmerland og den filantropiske forening Realdania. Samlet set modtager Skovsgård Hotel økonomisk støtte på lidt over 27 mio. kr. 

Ekstra bevilling skal sikre bæredygtighed 

For at sikre den højst mulige grad af bæredygtighed i det planlagte byggeri har Realdania givet en ekstrabevilling, der blandt andet er brugt på en Livscyklusanalyse (LCA), som kan beregne bygningens CO2-aftryk og kvalificere de tidlige, bæredygtige valg. 

– Med den kommende renovering bliver hotellet også et helt særligt eksempelprojekt i forhold til bæredygtigt byggeri, hvor der er indtænkt bæredygtige løsninger fra starten - blandt andet i tilbygningen, der bliver opført i en CLT-trækonstruktion. Med de tidlige LCA-resultater har vi i byggeprocessen kvalificeret valg, som har sparet os over 30 pct. af byggeriets samlede CO2-udledning. Vel at mærke uden at belaste anlægsøkonomien tilsvarende, siger Stig Hessellund, projektleder i Realdania. 

Første spadestik til det kommende byggeri foregår 1. juli. Hele projektet skal står færdigt i sommeren 2022.

Skovsgård Hotel som socialøkonomisk virksomhed 

Skovsgård Hotel stod efter 1990 tomt og ubrugt hen. Men i 1992 åbnede hotellet som en socialøkonomisk virksomhed, da en gruppe lokale ildsjæle fik ideen til at reorganisere hotellet som et andelsselskab, der havde til formål at sikre, at der fortsat drives hotel i Skovsgård og med arbejdspladser for mennesker med fysiske og psykiske handicap. Samtidig havde de en plan om at bruge hotellet som ramme for kulturtiltag og lokale forsamlingshusaktiviteter. 

I dag har Skovsgård Hotel 20 medarbejdere ansat på særlige vilkår. Hotellets nye strategi og forretningsplan samt de forbedrede fysiske rammer åbner op for at inkludere flere socialt udsatte i arbejdsfællesskabet på Skovsgård Hotel.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078