23948sdkhjf

Politiet bekræfter: Formodet gerningsmand fundet død i Middelfart Rådhus

Opdateret kl. 18.07

Fyns Politi bekræftede kl. 17.14, at den mand, der natten til fredag trængte ind på Middelfart Rådhus og forskandsede sig, er fundet død i rådhusbygningen. Det oplyser politiet en pressemeddelse.

Manden var 60 år og af dansk oprindelse fra Nordvestfyn. De pårørende er underrettet. Fyns Politi kan ikke oplyse noget om dødsårsagen eller hvorfor manden trængte ind på rådhuset. Politiet oplyser dog, at det ikke tyder på, at der har været andre involverede i hændelsen.

Politiet fik anmeldelsen om indbruddet på rådhuset kl. 04.43 og var fremme få minutter efter, skriver Fyns Politi. Umiddelbart efter kunne betjene se røgudvikling og ild og valgte at afspærre rådhuset og området omkring det. Derpå blev der tilkaldt sprængstofeksperter.

Politet sprængte sig derefter vej ind på rådhuset via robotten Rullemarie, hvorefter sprængstofeksperter og siden bombehunde undersøgte alle bygningens etager.

- I en sådan situation tager vi ingen chancer. Her går borgernes sikkerhed og tryghed fremfor alt. Derfor valgte vi også kort efter at oprette en sikkerhedszone på 100 meter til rådhuset og efterfølgende at evakuere beboerne fra området. I den forbindelse har vi haft et godt og tæt samarbejde med Middelfart Kommune, som jeg gerne vil benytte lejligheden til at takke for, siger politidirektør Arne Gram, Fyns Politi.

Det udviklede sig til en lang dag, hvor beboere måtte i området måtte tilbringe dagen i kulturhuset på Kulturøen i Middelfart, imens sprængstofeksperter og bombehunde arbejede på rådhuset.

Politiet efterforskere er nu i gang med arbejdet på Middelfart Rådhus og Fyns Politi har derfor ikke yderligere oplysninger om sagen.

Læs borgmester Johannes Lundsfryd Jensens reaktion på den dramatiske dag her.

Opdateres...

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156