23948sdkhjf

Gås vinder over lokalplan: Vindmøllefirma får nej til projekt i Viborg

De otte vindmøller, European Energy har barslet med at rejse ved Vinge syd for Tjele Langsø, bliver ikke virkelighed i denne omgang.

Det står klart, efter Planklagenævnet fredag afgjorde en klagesag vedrørende planerne, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

I marts sidste år vedtog et flertal i byrådet ellers en ny lokalplan, der skulle bane vej for mølleplanerne, men opførelsen af møllerne blev ikke begyndt, da indgivne klager fik opsættende virkning.

Klagerne kom fra to beboere i området samt Danmarks Naturfredningsforening Viborg og Dansk Ornitologisk Forening, og fredag valgte Planklagenævnet altså at give klagerne medhold – ikke mindst på grund af en ganske særlig går.

Ifølge nævnets afgørelse har Viborg Kommune nemlig ikke overholdt blandt andet fuglebeskyttelsesdirektivet, habitatdirektivet, Natura 2000-handleplanen og den internationale bevaringsplan for tajgasædgåsen, som er årsagen til, at området omkring Tjele Langsø og Vinge Møllebæk er udpeget som Natura 2000-område.

Afgørelsen vækker ikke overraskende glæde hos Dansk Ornitologisk Forening, som peger på, at Tajgasædgæssene er truede, og en stor del af den skandinaviske ynglebestand besøger området ved Tjele Langsø og Vinge i vinterhalvåret.

– Jeg føler en stor lettelse. Området er meget vigtigt for tajgasædgæssene. Og de er utroligt stedtro og langt mere konservative med deres habitatvalg end for eksempel bramgæs. Derfor er det også meget glædeligt, at der ikke kommer vindmøller og tvinger dem væk fra området, udtaler Poul Hald Mortensen fra DOF Nordvestjylland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.111