23948sdkhjf

Himmerland Boligforening og nordjysk entreprenør bag boliger på kanten af Mariager Fjord

Himmerland Boligforening sætter sig nu også i spidsen for etablering af 54 blandede boliger i Mariager ud til Mariager Fjord. 

– Projektet er udviklet i samarbejde med murer- og entreprenørforretningen Lars Pedersen & Søn A/S, der med tre generationers erfaring i byggeri til landbrug, industri, erhverv og private som både fag, hoved- og totalentreprenør står for den private del af byggeriet, fortæller Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening om samarbejdet med byggefirmaet fra Suldrup mellem Aalborg og Hobro. 

Boligplanen, der netop er endeligt godkendt af politikerne i Mariagerfjord Kommune, omfatter 30 almene boliger samt 24 ejerboliger. Mens førstnævnte bliver på omkring 90 kvm, bliver ejerboligerne på 100-116 kvm. Alle bygninger bliver på to en halv etage. 

Ole Nielsen oplyser, at det i projekteringen af Himmerland Boligforenings nye boliger har været et kriterium, at det fra dem alle er muligt at se Mariager Fjord.

Går alt efter en snor, forventer han, at de første beboere vil kunne nyde deres nye udsigt om cirka tre år. 

Sætter billige huse i spil 

Ifølge Ole Nielsen bliver boligerne opført som senioregnede, hvorfor han forventer, at beboere, der i dag bor i ældre parcelhuse i og omkring Mariager, vil finde den nye afdeling interessant. 

– Fordi der måske ikke har været et tilstrækkelig attraktivt boligtilbud – herunder lejeboliger – er mange blevet boende både 20 og 30 år og måske endda længere endnu i deres parcelhuse. Dermed er udbuddet af de lidt billigere huse, som ville egne sig rigtig godt til en yngre målgruppe, blevet holdt ude af boligmarkedet. En konsekvens af det har for Mariager – som for så mange andre byer – været, at der ikke er flyttet så mange unge til byen, som man kunne drømme om, siger Ole Nielsen. 

– Jeg tror på, at vores byggeri vil kunne medvirke til, at disse ældre og lidt billigere parcelhuse kommer i spil og at vi dermed vil kunne være med til at sikre, at yngre familier og familier med børn flytter til Mariager, fordi udbuddet af parcelhuse i kraft af vores byggeri stiger, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.08