23948sdkhjf

Assens sætter retningen for fremtidens bosætning

Byrådet i Assens Kommune har netop vedtaget sin nye bosætningsstrategi. Dermed er der sat en retningen for, hvordan kommunen fremover vil arbejde med bosætning, udvikling og attraktivitet, for nuværende og kommende borgere.

Strategien sætter retningen for en række indsatser både på den korte og den flerårige bane, som, ifølge en pressemeddelelse fra kommunen, skal sikre, at det bliver ved med at være attraktivt at bo og leve i kommunen, tiltrække nye tilflyttere samt sikre fortsat vækst og udvikling.

Synliggør kvaliteter

- Det er vigtigt, at vi både har fokus på det gode liv for de borgere, som bor her, men også får synliggjort de kvaliteter vi har, så nye borgere kommer til, siger Søren Steen Andersen, borgmester i Assens Kommune. .

- Flere borgere i kommunen vil styrke vores lokalsamfund og give mulighed for den fornødne vækst lokalt og i hele kommunen. 
Bosætning og vækst er nemlig medvirkende til, at vi fortsat kan udvikle og sikre de bedste tilbud til børn, unge og ældre. Derudover er flere tilflyttere også et vigtigt element i, at virksomhederne kan tiltrække den nødvendige arbejdskraft, 
tilføjer Steen Andersen. 

Hussalget steget med 78 pct.

I Assens Kommune er hussalget steget med 78 pct., hvis man sammenligner de første tre måneder i år med samme periode sidste år, viser tal fra Boligsiden.

Samtidig er der næsten 80 nye byggegrunde på vej rundt om i kommunen for at imødekomme den store efterspørgsel. Men der er plads til endnu flere borgere, lyder det, og derfor skrues der med den nye bosætningsstrategi op for at få fortalt omverdenen om mulighederne.

- Vi ved, vi har meget at byde på; gode dagplejere, daginstitutioner og skoler,  idræts- og fritidsaktiviteter, flot natur, og det kan vi godt blive lidt bedre til at fortælle om, erkender borgmesteren. 

Friske øjne på

Formand for Lokalrådet i Assens, Inge Dahl, tilføjer, at når der kommer nye mennesker og nye kræfter til lokalsamfundet, har de nogle erfaringer med fra andre steder og en evne til at spotte de gode kvaliteter, der er i området, som dem, der bor her, måske tager for givet.

- Det er ofte med til at sætte skub i nye aktiviteter og udvikling. Derfor er jeg meget begejstret for, at kommunen nu sætter så markant en retning for, hvordan vi sikrer fortsat liv og udvikling i vores lokalsamfund i hele kommunen, siger hun.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078