23948sdkhjf

13.000 kvm nybyggeri - studerende og seniorer flytter ind på Lyngby Stadion

Lyngby Stadion og mange tusind kvadratmeter bygeretter til bolig, og erhverv og offentlige formål skal i udbud, har Kommunalbestyrelsen i Lyngby Taarbæk Kommune besluttet. 

På stadionområdet må der maksimalt bygges 13.500 nye kvm til studie- og ungdomsboliger, seniorboliger, kontor- og serviceerhverv - herunder 1.500 kvm til et kommunalt lejemål til træning, genoptræning og vejledning. 

I de planer er et nyt Lyngby Stadion, hvor der kan afvikles fodboldkampe på højt niveau, et naturliggt omdrejningspunkt. Kommunalbestyrelsen sigter mod et stadion, der er lukket hele vejen rundt og med tilskuere på alle fire sider samt plads til maksimal 6.500 tilskuere. Det skal bygges med hensyn til det, som fra kommunens side kaldes ”en arkitektonisk harmonisk og kompakt konstruktion”, så lys og støjgener mindskes mest muligt. 

Udbuddet skal således være med til at sikre, at visionen om fremtidens Idrætsby til borgere, sportsudøvere og besøgende bliver til virkelighed. Alt i alt er målet et sammenhængende område med boliger som en naturlig del af livet i Idrætsbyen. 

Der går dog en rum tid, før der sker mere med stadion og området. 

Selve udbuddet for salg af Lyngby Stadion ventes at blive præsenteret inden udgangen af august 2021, og udbudsperioden forventes at løbe frem til medio november 2021 og med en tilbudsfrist ligeledes medio november. 

Den endelige beslutning om et eventuelt salg kan dermed behandles af kommunalbestyrelsen inden udgangen af 2021, så en der kan indgås en betinget købsaftale i februar 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.218