23948sdkhjf

Olav de Linde vælger nye rådgivere til landets højeste skyskraber

Ejendomsselskabet Olav de Linde har valgt bygherrerådgiver til byggeriet af det 139 meter høje kontorhøjhuset på Mindet 6 i Aarhus. Forhandlinger med mulige totalentreprenører pågår.

Aarhus Byråd godkendte lokalplanen for kontorhøjhuset den 22. juni i en 139 meter høj version - syv meter mindre oprindelig ønsket fra Olav de Linde.

Projektet har været under udarbejdelse siden 2014 og undervejs har bygherren fået rådgivning af arkitektfirmaet C.F. Møller, der har designet både højhuset og P-huset. Rambøll, Ingeniørfirmaet Søren Jensen, Geo samt landinspektørfirmaet Aakjær har undervejs bidraget med yderligere dokumentation i forbindelse med det samlede udbudsprojekt. 

Den resterende del af projekteringen vil blive udført delvist af Ejendomsselskabet Olav de Linde A/S´ egen tegnestue samt en kommende totalentreprenørs rådgivere. DK2 Bygherrerådgivning er valgt som bygherrerådgiver, og ingeniørfirmaet WSP bidrager med rådgivning indenfor højhusbyggeri. 

– Vi har valgt konsortiet med D|K2 og WSP, fordi vi på den måde både får en stærkt lokalt forankret bygherrerådgiver, der samtidigt kan mønstre specialiseret og global erfaring med højhusbyggeri, udtaler Morten Sparvath Thomassen, tegnestuechef ved Ejendomsselskabet Olav de Linde, i en pressemeddelese. 

Totalentreprenør på trapperne

Med byrådets godkendelse af lokalplanen for projektet har ejendomsselskabet også sat gang i de endelige forhandlinger med de bydende totalentreprenører om det 139 meter høje kontorhøjhus. 

Byggeprojektet bliver på i alt cirka 48.000 kvm, hvoraf cirka 7.000 kvm er den eksisterende bygning, der bliver bevaret og moderniseret med respekt for den oprindelige kulturarv. Samtidigt bygges et cirka 11.300 kvm stort P-hus, der relaterer sig til Mindet 6’s kommende cirka 2.000 arbejdspladser.

Den forventelige byggestart er foråret 2022, og byggeriet vil vare cirka fire år. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094