23948sdkhjf

Bornholm dropper spærretid efter intensiv debat

Et politisk flertal er nu blevet enige om at sløjfe spærretiden på Bornholm.

Medier og politikere kan dermed igen få adgang til kommunale institutioner op til kommunalvalget 16. november. Borgmester Thomas Thors (S) havde ellers meldt ud, det ikke ville være muligt, og at det kun ville være kommunaldirektør Johannes Nilsson, som kom til at udtale sig på vegne af kommuner.

Men nu vil et flertal droppe bestemmelsen. Det drejer sig om borgmesterens eget parti, Socialdemokratiet, samt SF og Enhedslisten.

 Beslutningen om spærretid førte til voldsom kritik fra organisationer, mediefolk og politikere. Det har ifølge borgmesteren ført til beslutningen.

- Jamen, det er jo den intensive debat, også den debat, der har været om grundlovssikrede rettigheder, pressefrihed og så videre. Og der har vores udtalelse jo hele tiden gået på, at det har vi ingen interesse i at begrænse, dog er der nogle praktiske ting, som også skal køre videre, siger Thomas Thors til DR.

Nogle delelementer af spærretiden består stadig. Kommunalpolitikere må ikke have følgeskab af medier, når de besøger kommunale institutioner. Der bliver ifølge Journalisten.dk lagt op til, at det ændres fra at gælde i to måneder fremfor tre måneder før valget, som borgmesteren udmelding ellers havde lagt op til. 

Enhedslisten har kritiseret dele af spærretiden, og de mener nu, at bestemmelsen har udformet sig rigtigt.

- Det her forslag annullerer de dele, vi var uenige i. Samtidig er det fint, at vi opretholder nogle begrænsninger for politikernes muligheder for at komme på de kommunale arbejdspladser, siger Morten Riis (EL) til Journalisten.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.189