23948sdkhjf

Vild havn skal hjælpe Aarhus Kommune med at vinde miljøpris

Aarhus Havn skal gøre Aarhus Kommune til ’Danmarks vildeste kommune’.

Der er nemlig gang i biodiversiteten på Aarhus havn, hvor mere end 5000 kvm. havneareal lige nu står i fuldt flor, hvor braklæggende rabatter er omdannet til vild blomstereng og der er etableret kuperet kystmiljø flere steder på havneområdet.

Indsatsen er en del af Aarhus Havns bæredygtighedsstrategi, og sammen med kommunen håber man at det kan være med til at bringe den prestigefyldte miljøpris hjem i 2022.

’Danmarks vildeste kommune’ er en landsdækkende konkurrence og den uddeles af Miljøministeriet.

- Med et- og flerårige blomster, der har høj nektarproduktion, har vi skabt bedre forhold for insekterne og dermed for fuglelivet, og samtidig har vi opnået, at havneområdet tager sig pænere ud til glæde for de mange mennesker, der har deres daglige arbejde her, men også for de mere end 3 mio. passagerer, der i løbet af året tager med Molslinjen til og fra Aarhus havn, siger Anne Zachariassen, driftsdirektør i Aarhus Havn.

Derudover har indsatsen for at skabe mere biodiversitet også et andet formål.

Når Aarhus Havn i nær fremtid skal udvide havnen med helt nye områder, vil man bruge den viden, som man aktuelt opnår om, hvad der kan gro og vokse i et havnemiljø, med det formål at integrere indsatsen i de fremtidige planer.

- Jeg er overbevist om, at fremtidens havne får et andet udtryk end de havne, vi kender i dag. Hos Aarhus Havn arbejder vi med FNs verdensmål SDG 11, der handler om bæredygtige byer og lokalsamfund. Og vi bestræber os på at indtænke nye tiltag på havnen i det mål, siger Anne Zachariassen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.062