23948sdkhjf

Faerch lægger ikke nye genbrugsfabrikker i Holstebro: Danmark sorterer plast som et stenalderland

Danmark er et stenalderland, når det gælder plastafffald. Så klar er udmeldingen fra  Faerchs koncernchef, Lars Gade Hansen, i et interview i Dagbladet Holstebro-Struer.

Interviewet er givet i forbindelse med, at plastgiganten Faerch Group er på vej ind på det amerikanske marked, og at der er planer om at opføre fem nye genbrugsfabrikker i Europa - men det bliver ikke Holstebro, der skal lægge jord til.

- Vi har altid interesse i vores regionale nærområde i Holstebro, men det er desværre ikke realistisk at investere 300 millioner kroner i et nyt anlæg i Holstebro. Vi kan ganske enkelt ikke skaffe det fornødne plastaffald til at holde fabrikken i gang, siger Lars Gade Hansen til avisen, hvor han også understreger, at det ikke specifikt er Holstebro, den er gal med.

- ... Hele den danske affaldshåndtering, når det gælder plastik, er håbløs. Det kan vi slet ikke bruge til noget. Danmark befinder sig på stenalderniveau. Når det gælder genanvendelse af plastik, er vi nede på 30 procent og helt i bund i EU sammen med Ungarn ... - Jeg kan bare konstatere, at der ikke er sket en bjælde i to år (efter den socialdemokratiske regering, der kom til magten for to år siden i Danmark, varslede en række ændringer for at forbedre den danske affaldssortering)., siger Lars Gade Hansen.

Borgmester H.C. Østerby (S) havde håbet, at fabrikken skulle skabe arbejdspladser i byen:

- Det ligger lige til højrebenet at placere et anlæg ved Holstebro. Jeg vil hurtigst muligt tage kontakt med Faerch efter ferien, så vi kan komme i gang med dialogen. Vi skal ud over stepperne nu. Vi vil meget gerne samarbejde med Faerch, siger Østerby.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078