23948sdkhjf

Christiansfeld glæder sig til nyt sundhedshus til 23 millioner

Entreprenørfirmaet Egil Rasmussen A/S har vundet udbuddet med at opføre Christiansfelds kommende sundhedshus, oplyser Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Arbejdet på byggeriet begynder i denne måned. Dermed er der udsigt til, at der i sommeren 2022 står et nyt sundhedshus klar på den gamle tankstationsgrund i Kongensgade.  

– Det er et længe ventet projekt, som nu endelig bliver til noget. Med Sundhedshus Christiansfeld får vi et fint nyt hus i Unesco-byen i stedet for en forfalden og forurenet gammel tankstation, siger borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune, i meddelelsen.

Det nye byggeri bliver et længehus, der lukker hullet i husrækken langs Kongensgade. I baggården anlægges parkeringspladser og udearealer med beplantning og bænke. Huset opføres i gule mursten og taget lægges med rødt vingetegl. Bygningen får kvistelementer på tagfladerne og moderne hvidmalede vinduer.

Dyrere end ventet 

Sundhedshus Christiansfeld i Kongensgade har været på tegnebrættet siden starten af 2018. Men klargøring af grunden, hvor der havde været tankstation og bilværksted siden 1940’erne, har været omfattende. Forurening ned i 6 meters dybde er fjernet, så man derved har afværget en mulig forurening af grundvandet. 

De samlede udgifter til sundhedshuset ligger på 23 mio. kr. Heraf udgør rådgivning til ingeniør og arkitekt 2,5 mio. kr., mens opførelse af nyt byggeri er sat til 10,2 mio. kr. Det viser projektets budget ifølge referatet fra seneste møde i byrådet i Kolding Kommune.

Her fremgår det også, at det med licitationsresultatet i hånden stod klart, at budgettet overskrides med cirka 10 pct. Årsagen er primært stigende byggepriser samt ekstra omkostninger til blandt andet oprensning og nedbrydning. Derfor har kommunen fastsat en post til usikkerhed på 15 pct. af entreprisesummen. 

Processen med at udvikle, tegne og projektere først Lægehus Christiansfeld og siden Sundhedshus Christiansfeld trak ud som følge af den langstrakte dialog med de almenpraktiserende læger i Christiansfeld, der endte med at trække sig fra projektet. Undervejs i projektet er lovgivningskravene til dokumentation og certificeringer steget, hvilket betyder, at de samlede rådgiveromkostninger ligeledes er øget.

Erik Arkitekter har tegnet det nye byggeri, som Sundhedsministeriet støtter med 9,98 mio. kr. Kolding Kommune bliver ejer af bygningen og udlejer den på markedsvilkår til Nordic Medicare A/S, som kommer til at stå for den daglige drift af Sundhedshus Christiansfeld. Nordic Medicare A/S påtænker at invitere andre sundhedsaktører ind som lejere i det kommende sundhedshus. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.095