23948sdkhjf

Udvidelse af sundhedscenter i Haderslev går i gang

Entreprenørselskabet Ommen A/S og Haderslev Kommune underskrev totalentreprisekontrakten i marts, og nu der skal gang i gravemaskinerne på Clausensvej i Haderslev igen. Den 12. august - fem måneder og én dag efter blækket kom på totalentreprisen - tages derfor første spadestik til en ny etape af Sundhedscenter Haderslev.

Udvidelsen på de 650 kvm koster i alt 13,76 mio. kr. Beløbet er sammensat af 7,28 mio. kr. i puljemidler fra Sundheds- og Ældreministeriet, 5,74 mio. kr. i kommunal egenfinansiering og 0,74 mio. kr. i regional egenfinansiering. Fordelingen af finansieringen hænger sammen med, hvor mange kvadratmeter henholdsvis kommune og region får i den nye tilbygning.

– Det er fantastisk, at vi nu får mulighed for at samle endnu flere sundhedstilbud i centret, og jeg glæder mig over, at der blandt andet er plads til mammografiscreening og flere praktiserende læger, udtaler Bo Libergren (V), formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark og medformand i den politiske styregruppe for Sundhedscenter Haderslev, i en pressemeddelelse fra kommunen. 

Slutter med at bryde væggene ned

Med udvidelsen bliver der plads til lægeklinik, gynækolog, mammografiscreening, videokonsultationslokaler og en udvidelse af den kommunale sygeplejeklinik.                                                             

Sundhedscenter Haderslev blev taget i brug i 2018 og rummer praktiserende læger, børnelæge, fodterapi, øjenklinik, jordemodercenter, lokalpsykiatri, socialpsykiatri, lægevagt, sundhedspleje, rusmiddelcenter, røntgen, sygeplejeklinik og sundhedstilbud under Sundhedssamarbejde og Forebyggelse.

Udvidelsen forventes færdigt i august 2022. Som det sidste bliver væggene mellem det eksisterende sundhedscenter og den nye bygning nedbrudt. Det sker for at genere færrest muligt af sundhedscentrets brugere og medarbejdere. 

 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125