23948sdkhjf

Danske arkitekter skal redefinere Kiels historiske bymidte

Arkitektvirksomheden Effekt har vundet arkitektkonkurrencen om et nyt domicil for Kieler Nachrichten, i den historiske bymidte i Kiel.

Projektet omfatter 11.000 kvm blandet kontor og butiksbyggeri og 7.000 kvm kælderareal.

Eksisterende bygninger bliver forvandlet til en ny tid og nye kvadratmeter tilføjes i massivtrækonstruktioner.

I mere end 100 år har Kieler Nachrichten beboet bygningerne på Fleethörn Straße, som indtil for nyligt husede alt fra redaktioner til trykkeri og distribution.

Digitaliseringen og ændringen i nyheds- og medieforbrug har gjort de eksisterende trykkerifaciliteter overflødige og de traditionelle redaktionslokaler er også udaterede og står overfor renovering.

Gentænker relevans

"Det giver mulighed for fuldstændigt at gentænke Kieler Nachrictens tilstedeværelse og relevans for borgerne i Kiel i en meget bredere kontekst", skriver arkitekterne i en pressemeddelelse.

KielHöfe er et modsvar til samfundsudviklingen og mediekommunikation som sammentænker funktioner og anvendelse på tværs af de traditionelle avis-faciliteter og hverdagsbylivet.

Den forestående udvikling af det tidligere industriområde til et pulserende nyheds- og relations hub med et væld af forskelligartede funktioner, bliver en vital drivkraft i revitaliseringen af Kiel’s bymidte.

Fleethörn vil stadig være centrum for nyheder, men i fremtiden inviteres Kiels borgere helt ind i avisens hjerte ved at integrere og sammenflette de eksisterende avisfunktioner og blande disse med nyt og beslægtet socialt og kulturelt program.

"KielHöfe udforsker en helt ny måde at formidle information og dele viden og erfaringer på tværs af en bred skare af brugere og interessegrupper", fortæller Effekt i pressemeddelelsen.

Helt særlig arkitektur

"Den fysiske transformation er baseret på Kiels unikke by-identitet som handelscentrum og afspejler det helt særegne arkitektoniske formsprog og oversætter og viderefører det ind i moderne tid, og tilpasser sig bygningskulturen, ved at tilpasse detaljer, ornamentik og materialebrug", lyder det i videre fra tegnestuen.

Omhyggelig planlægning og programmering af gårdrummet medierer den store højdeforskel mellem de fire tilstødende gader. Det gør det muligt for fodgængere at filtrere gennem gården og samtidigt møde de mange forskellige aktiviteter, der finder sted i den nye KielHöfe.

Fuld udnyttelse af taget

Stuetagen i den nye udvikling består offentligt orienterede funktioner med restauranter, cafeer, mødefaciliteter og event-space i direkte forbindelse til gader og gårdrum.

De øvrige etager, huser kontorer, mødefaciliteter og den tidligere trykkerihal omdannes til en stort udstillings- og eventsal. Taget dækkes af en række forbundne og offentligt tilgængelige taghaver som kulminerer i et stort vinterhave- og eventlokale på trykkeriets tag.

I pressemeddelelsen fra Effekt lyder det videre:

"Med udviklingen af KielHöfe ønsker Kieler Nachrichten at skabe et mødested for iværksættere og skabere i det moderne Kiel - et bæredygtigt kulturelt kraftcenter, der inviterer alle til at deltage, dele og opleve den helt unikke Kiel-kultur sammen. Det bliver en kulturel destination, der vil redefinere fremtiden for Kiels historiske bymidte", håber de danske arkitekter.

kargaard

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11