23948sdkhjf

Sorø Kommune politianmelder tidligere kommunaldirektør

Efter at DR har kunnet afsløre, at Sorø Kommunes tidligere kommunaldirektør har brugt 9500 kroner til private indkøb, som han eller angav som kommunale, har et flertal i byrådet onsdag aften valgt at politianmelde ham. Det skriver Sorø Kommune i en pressemeddelelse.

- Et flertal i Kommunalbestyrelsen vurderer, at politiet bør undersøge sagen, da politiet er den rette myndighed til at afklare, om der er foregået noget ulovligt. Et flertal i Kommunalbestyrelsen har derfor besluttet at politianmelde den tidligere kommunaldirektør, siger borgmester Gert Jørgensen (K).

Den nu tidligere kommunaldirektør sagde sin stilling op den 7. august med henvisning til, at han nu ville bruge sin tid og kompetencer på grøn omstilling.

Men ifølge DR kom kommunaldirektøren en potentiel bortvisning og politianmeldelse i forkøbet ved at sige op, inden økonomiudvalget skulle tage stilling til hans brug af private indkøb på kreditkortet.

Den nu tidligere kommunaldirektør betalte, efter DRs henvendelse, pengene tilbage til Sorø Kommune. Det skete et år efter, at indkøbene var foretaget.

Indkøbene inkluderede blandt andet koncertbilletter, bar- og restaurantbesøg og konference- og teaterbilletter til kommunaldirektørens hustru.

Efter hans opsigelse lukkede økonomiudvalget sagen, men efterfølgende udtalte Gert Jørgensen til DR, at sagen endnu ikke var afsluttet.

Hverken borgmesteren eller byrådet har flere kommentarer til sagen, så længe den efterforskes af politiet.

Ny konstitueret kommunaldirektør er Anders Jegstrup, der indtil nu har været vicekommunaldirektør i kommunen. Det besluttede byrådet på samme møde.

Anders Jegstrup har været vicekommunaldirektør i Sorø Kommune siden april i år, hvor han kom fra en stilling som social- og sundhedsdirektør i Ringsted Kommune. Han har tidligere været økonomichef i Ringsted, ligesom han har bestridt samme stilling i Københavns Kommune.

Anders Jegstrup er uddannet cand.scient.pol og sygeplejerske. Han er 58 år og bor i Jyllinge.

Processen med at ansætte en ny kommunaldirektør går nu i gang og stillingen ventes besat pr. 1. december, skriver Sorø Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094