23948sdkhjf

Sluseholmen får en ny grøn byskole

Byggeriet af en ny skole på Sluseholmen, der er en af de nye, populære bydele i København, er skudt i gang, og første spadestik var den 26. august. 
Dermed får kvarteret sin egen skole med tre klassespor og plads til 840 børn og tilhørende idrætshal.

"Visionen med skolen er at skabe en grøn byskole, hvor den omkringliggende natur på land og vand bliver integreret i skolens aktiviteter", lyder det i en pressemeddelelse fra Københavns Kommune.

I den anledning deltager 125 elever ved første spadestik og planter fem træer sammen med de deltagende borgmestre. Idrætshallen giver også nye muligheder for fritidsaktiviteter for lokalmiljøet og københavnerne. 

- København er en by med mange nye, spirende bykvarterer, der tiltrækker børnefamilier. 
Derfor skal vi sikre gode skoler og fritidsaktiviteter til både børnene og lokalmiljøet. 
Med skolen på Sluseholmen får det grønne en central plads i både læringen og indretningen af skolen, siger overborgmester Lars Weiss (S).

Unik udsigt fra idrætshal

Skolen bliver bygget i fire etager med legepladser på alle tage. Idrætshallen placeres på 
toppen af et parkeringshus, hvor store glaspartier giver børnene og fritidsbrugerne mulighed for at nyde en unik udsigt over både by og natur.

- Placeringen af en idrætshal til vejrs er stik imod, hvad man plejer at se, lige som der på hver af skolens etager bliver skabt et grønt terrasselandskab. Indretningen af skolen bliver i det hele taget med øje for at skabe inde- og udeområder, der muliggør naturprojekter i undervisningen, siger Børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S) i pressemeddelelsen.

- Det bliver ikke bare en skole. Sluseholmen Skolen bliver topmoderne og får en superspændende indretning, som matcher den unikke bydel, supplerer Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

- Skolen bliver et af områdets vartegn, og med den nye idrætshal får alle et nyt samlingspunkt. Det er afgørende, at vi tænker kultur- og fritidsfaciliteter ind, 
når vi udvikler byen. Ved at have en idrætshal tilknyttet skolen, vil det ikke kun give nye muligheder for fritids- og idrætsaktiviteter for børnene, men også for beboerne i området, siger hun. 

Skolen er startet i midlertidige lokaler på Enghave Brygge. Indflytning på Sluseholmen Skole ventes at blive i januar 2024.

Det er BAM Danmark A/S, der bygger skolen, som er tegnet af JJW Arkitekter og Thing Brandt Landskab. Den samlede byggegrund er på 10.000 kvm.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094