23948sdkhjf

Speditør vil hjælpe København i klimamål: Snart er el-drevet lastbil klar

Dachser Danmark indsætter den første elektriske lastbil inden årets udgang.

Dachser Denmark er klar til miljøvenlige varetransport i Københavns centrum. Det sker inden udgangen af 2021, lover virksomheden, som venter snarlig levering af en fuldt batteridrevet Fuso eCanter-lastbil til formålet.

- Vi vil gerne bidrage til Københavns Kommunes mål om at blive den første CO2-neutrale hovedstad i verden, Peter Hut, der er general manager for Dachsers filial i Hvidovre.

- Desuden har vi en ambitiøs plan om at gøre leveringerne fra filialen i Hvidovre til centrum af København CO2-neutrale.

Del af større koncept
Projektet er en del af Dachser koncernens koncept ”Emission-Free Delivery”, som de senere år er iværksat i flere europæiske storbyer. Nu er København kommet med på listen.

- Ikke alene kan den nye Fuso eCanter reducere vores CO2-udledning og mindske støjgener. Den er også tilpasset specifikt til at tage højde for de mange cyklister i København, siger Peter Hut, som også kan fortælle, at man har planer om at tage endnu en elektrisk lastbil i brug i København til foråret.

Dachsers ”Emission-Free Delivery” koncept er allerede indført i Stuttgart og Oslo. Inden årsskiftet er yderligere 11 europæiske storbyer med, heriblandt København. 

Konceptet omfatter også indsættelse af elektriske ladcykler til levering af stykgods og pallegods på op til 250 kg. De kommer til København inden udgangen af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.25