23948sdkhjf

Region Sjælland skyder 100 millioner i sundhedsbyggerier

Både de indre og ydre rammer på sygehuse, sundhedshuse og lægevagtskonsultationer står foran en modernisering, efter Regionsrådet har bevilget mere end 100 mio. kr. til renoveringsprojekter. 

De første 20 mio. kr. er afsat til indendørs og udendørs forbedringer på sundhedshuse, lægevagtskonsultationer og - om muligt - udbudsklinikker og privatpraktiserende læger. 

Hertil bruger politikerne 80,8 mio. kr. til forbedringer på sygehusene, særligt renovering og vedligeholdelse med henblik på klimaforbedringer og energibesparelser. Penge skal blandt andet gå til udskiftning af vinduer og renovering af tag for at opnå bedre isolation. 

- Vi prioriterer først og fremmest at få udredt og behandlet borgerne i Region Sjælland, når de har behov for det, men de fysiske rammer er afgørende for den gode oplevelse, man får på for eksempel vores sygehuse, sundhedshuse og lægevagtskonsultationer, og derfor er jeg glad for, at vi er enige om at opprioritere rammerne, siger regionsrådsformand Heino Knudsen og fortsætter: 

- Vi ønsker at styrke de fysiske rammer på både det helt nære og de mere specialiserede sundhedstilbud. Denne investering er et godt supplement til de byggeprojekter, der i forvejen er i gang i Region Sjælland såsom det nye Sjællands Universitetshospital i Køge, en styrkelse af Holbæk Sygehus og udbygningen af Nykøbing F. Sygehus. 

Investeringerne kommer i forlængelse af, at regionen i år bruger færre penge end ventet. I alt er der lige nu et forventet mindreforbrug på 171 mio. kr., som kan benyttes til andre formål. 

På listen af områder, der også får bevilliget millionbeløb, er el-ladestandere til biler. Regionsrådet afsætter 10 mio. kr. til flere el-ladestandere ved blandt andet sygehusene i Region Sjælland.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.078