23948sdkhjf

118 nye boliger i Odder går efter guldet

Når 118 nye boliger står klar på bakketoppen ved Bendixminde i Odder, bliver det ikke kun udsigten, der er særligt flot.

For første gang går bygherren Domea Østjylland og Domea.dk nemlig efter DGNB Guld med Diamant, som tildeles byggeri med særligt høj arkitektonisk kvalitet.

- Det er et kæmpe projekt – noget af det største, vi har set i hvert fald her på disse kanter, siger formanden for Domea Østjylland, Willy Nielsen.

Byggeriet bliver det største byggeri, Domea.dk har været en del af uden for hovedstadsregionen – over 11.000 kvm i alt.  

- Og vi er glade for, at vi får muligheden for at bygge så mange attraktive almene boliger i den nye udstykning – eller lille bydel, kan man vel godt kalde det. Det sikrer en social bæredygtighed og i sidste ende et bedre miljø for alle, der bor der, tilføjer han i en pressemeddelelse.

48 gårdhavehuse

Projektet består af gårdhavehuse og lejligheder i punkthuse
Der er tre klynger af i alt 48 gårdhavehuse i ét plan med private for- og baghaver
Mod vest står fire punkthuse i tre og fire etager med i alt 70 lejligheder på mellem 75 og 115 kvm samt et fælleshus

- Odder Kommune har stor fokus på bæredygtighed, og vi har blandt andet har besluttet, at vores byggeprojekter altid skal leve op til det, der kræves for at kunne opnå DGNB-certificering. Og sammen med Domea Østjylland har vi denne gang sat barren ekstra højt, for vi går efter DGNB Guld med Diamant, siger senior projektleder Pernille Esmark Prahm fra Domea.dk i pressemeddelelsen.

Vild med vilje

Bygningerne vil få klinkebrændte mursten med ornamenteringer og murværksdetaljer
Store dele af fællesarealer udlægges ’vildt med vilje’, og der arbejdes med grønt tag på fælleshuset

Når myndighedsprojektet er færdiggjort, og byggetilladelsen endeligt på plads, er planen at gå i jorden i begyndelsen af december. De første beboere forventes at kunne flytte ind i midten af 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.204