23948sdkhjf

Hotel til 100 millioner ved Rødbyhavn – de første værelser står klar i foråret

På kystnær naturgrund vest for Rødbyhavn bag den lagune, der anlægges som en del af Femern-projektet, er ejerkredsen bag ”Go Hotels” klar til at investere op mod 100 mio. kr. i et nyt hotel.  

Opførelsen af Hage´s Badehotel igangsættes, så snart byggetilladelsen foreligger, og de første 30 værelser ventes færdige i marts 2022. Det oplyser Fonden Femern Belt Development i en pressemeddelelse. 

I færdig stand får hotellet en hovedbygning på 600 kvm med reception, lounge, restaurant og bar samt 144 værelser fordelt på 72 bygninger. 

Derfor hedder det Hage’s Badehotel

Det kommende badehotel har taget navn efter Alfred Anton Hage, der i 1850 fik koncession til etablering af diget, som inddæmmede Rødby Fjord og dermed minimerede risikoen for oversvømmelser.

Adm. direktør i Go Hotels, Michael Halborg-Bendtsen, peger på efterspørgsel den kommende fem-syv år fra Femern-aktive aktører som én grund til at sætte gang i projektet. 

– Dette har gjort det relevant at opføre hotellet og dermed tilbyde faciliteter for de mange midlertidigt tilknyttede white-collar medarbejdere. Men vi ser også hotellet som et væsentligt aktiv for lokalområdet efter Femern-projektets færdiggørelse, siger direktøren og forudser øget turisme i om rådet i fremtiden. 

Bygninger står på pæle

Værelsesbygningerne på Hage´s Badehotel bygges på pæle hævet over terræn og bindes sammen af gangbroer, der ligeledes er hævet over terræn. 

Med denne løsning drænes arealet ikke, samtidig med at det eksisterende naturområde beholdes urørt. 

Facader på bygningerne vil fremstå med naturpatinerede træoverflader, der falder i ét med den eksisterende natur. 

Arkitektfirmaet Miami Ark, København, der er totalrådgiver på hotelbyggeriet, har i forbindelse med projektet etableret sig med et kontor på Vestre Kaj i Rødbyhavn.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.563