23948sdkhjf

Kommune giver asfaltfabriks maskiner lov til at køre videre trods lugtgener

Maskinerne i Pankas' fabrik i Allerød får lov til at køre videre. For nu. Det besluttede kommunens byråd ved et ekstraordinært møde mandag aften. 

Pausen i fabrikkens standsningspåbud forlænges nemlig til december, og virksomheden får til november til at foretage endnu en test af, hvorvidt de lugtnedsættende tiltag på fabrikken virker eller ej. Det skriver sn.dk. 

Virksomheden har nemlig indtil videre fået foretaget to lugtobservationer, som umiddelbart viser, at Pankas' lugtnedsættende tiltag virker. Den var dog blevet påbudt at foretage tre tests, så byrådet har forlænget fristen for den sidste test. 

Ifølge Pankas har den brugt 11 mio. kr. på tiltagene i form af at bygge inddækningen af asfaltanlægget højere.

Dokumentationen skal endeligt i hus

I beslutningen understreges det også ifølge mediet, at forvaltningen får bemyndigelse til at lave supplerende målinger for at sikre validiteten.

- Derfor vurderes det på nuværende tidspunkt ikke proportionalt at håndhæve påbuddet. Ingen må dog være i tvivl om alvoren, og vi må have tre målinger, før dokumentationen er endeligt i hus, sagde borgmester Karsten Längerich (V) på byrådsmødet ifølge sn.dk.

Som Licitationen – Byggeriets Dagblad mandag berettede, varsler Pankas et "betragteligt erstatningskrav" mod Allerød Kommune, hvis den "opretholder og håndhæver" forbuddet mod drift af Pankas' fabrik i kommunen, da det ifølge virksomheden vil betyde, at den må lukkes. 

Til det sagde Karsten Längerich inden byrådsmødet til sn.dk:
- Vi er en myndighed, og vi træffer den rigtige beslutning ud fra den vejledning, vi får. Og man kan ikke true sig til andre beslutninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094