23948sdkhjf

Kommunerne bør genanvende råstofferne

Kommunerne spiller en central rolle, når det kommer til genanvendelse af ressourcerne. Hos Dansk Miljø & Genbrug ApS har de løsningerne og håndterer dagligt flere tusinde tons jord, råstoffer og affald på deres miljøcentre på Sjælland, så 98 % af materialerne fra bygge og anlæg bliver genanvendt.

Mange kommuner har helt klare visioner om at nedbringe CO2 og bidrage til en bæredygtig fremtid, hvor vi ikke driver rovdrift på jordens ressourcer. Affaldet fra bygge og anlæg er en af de helt store klimasyndere, når det kommer til udledning af CO2, så hos Dansk Miljø & Genbrug er de klar med rådgivning og håndtering af materialer fra kommunerne.

”Vi har miljøcentre, grusgrave og jordmodtagesteder fordelt centralt på Sjælland og Falster, hvor vi kan hjælpe kommunerne med at sikre, materialerne belaster miljøet mindst muligt og kan blive i den cirkulære cyklus,” fortæller Daniel Opiola, som er chef hos Dansk Miljø & Genbrug, og han uddyber:

”Vi håndterer dagligt flere tusinde tons jord, råstoffer og affald. Den strategiske placering af centrene er med til at sikre, at vi også transportmæssigt kan reducere miljøpåvirkningen, fordi lastbilerne ikke skal fragte materialerne over lange distancer og køre tomme retur.”

Jord til grønne tage

Hos Dansk Miljø & Genbrug forarbejder og tester de materialer og råstoffer, så de kan indgå i nye kredsløb i stedet for at hente råstoffer i grusgraven. Virksomheden har blandt andet leveret jorden til en stor del af Byskovvolden i Slagelse og alt jorden til Nykøbing Falster Naturanlæg. Projekterne har skabt en bred biodiversitet; hvor planter glæder både mennesker og sikrer et rigt dyreliv blandt andet i form af insekter.

 I 2009 blev et samarbejde med Byggros, der etablerer grønne tage, indviet i jagten på at finde den perfekte tagjord, hvori bygningsaffald som mursten og tegl også indgår.

”Grønne miljørigtige tage en efterspurgt moderne tagløsning, som bruges i mange kommuner. Sammen med Byggros har vi udviklet en bæredygtig tagjord, der blandt andet bliver fremstillet af de mursten, som ikke er egnede til genbrug 1:1. Jorden bidrager til større biodiversitet i byerne samt holder på regnvandet ved skybrud,” forklarer Daniel Opiola.

Dansk Miljø & Genbrug håndterer desuden både ren og forurenet jord, samt jord til kartering.

”Når du indgår i et samarbejde med os, rådgiver vores eksperter dig hele vejen igennem, for det er vores jord, og det er vores ansvar,” siger Daniel Opiola. 

Kommunerne bør gøre mere

Hos Dansk Miljø & Genbrug efterlyser de mere dialog med kommunerne. Daniel Opiola understreger:

”I dag køres jord rundt i landet på tværs af kommunegrænser. For miljøet skyld burde jorden genanvendes i hjemkommunen, så derfor håber vi i fremtiden, at kommunerne vil være mere åbne over for dialogen om de miljøvenlige løsninger vi kommer med.”

Om:

Dansk Miljø & Genbrug ApS, der beskæftiger 25 medarbejdere, blev etableret i 1990.
www.damilog.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125