23948sdkhjf

Kommune sender kun borgere til genoptræning i badeland - handicapcenter lukningstruet

Lige uden for Randers ligger Handicapcentret Kronjylland, som især slår sig op på sine to varmtvandsbassiner. Men fremtiden for stedet er usikker.

I 2015 åbnede det store badeland, Water & Wellness, inde i byen, og lige siden har handicapcentret været presset på økonomien. Det skriver TV2 Østjylland.

For herefter har Randers Kommune udelukkende sendt de handicappede borgere til genoptræning i badelandet.

- Økonomisk set er det forfærdeligt. Jeg kan frygte, vi på et tidspunkt ikke kan betale regningerne. For vi kan ikke bare hæve priserne, da vores brugere har lave indkomster, siger den frivillige bestyrelsesformand for Handicapcentret Kronjylland, Lars Pedersen, til TV2 Østjylland.

Han har været den helt store drivkraft bag stedet siden 1988, men har måttet erkende, at det bliver sværere og sværere at få tingene til at løbe rundt.

Personligt ærgrer han sig meget over, at det ikke er blevet til et samarbejde med Water & Wellness.

Et sted han hjalp i gang med sin store erfaring fra drift af svømmebassiner.

- Vi kunne samarbejde med dem, og de kunne drive deres badeland, og vi kunne have vores center herude. Men det ønsker de ikke, forklarer Lars Pedersen.

Hverken badelandet eller Randers Kommune ønsker at overtage handicapcentret.

- Jeg synes, det er skrækkeligt, hvis vi i Randers ikke skulle have sådan et sted. Vi burde være stolte af det. I værste fald bliver det væltet, og så kommer der et supermarked eller rækkehuse, siger Lars Pedersen.

En af dem, som er bekymret for centrets fremtid, er den lokale fysioterapeut Atle Røstad.

- Jeg frygter for den dag, stedet lukker, fordi vi har mange borgere, som vil mangle et sted til genoptræning, siger indehaveren af Fysiodanmark Randers til TV2 Østjylland.

Borgerne har ifølge ham brug for træning i varmtvandsbassin, og der er nærmest fyldt i Water & Wellness.

- Vi kan måske presse nogle enkelte ind i Water & Wellness, men der er flere hundrede, som vil stå uden muligheder for at træne i vand, spår Atle Røstad.

En af dem, der kan redde handicapcentret i Stevnstrup, er det lokale byrådsmedlem Rosa Lykke Yde (SF).

Hun er formand for socialudvalget, der har ansvaret for handicapområdet.

- Det tyder på, at vi tidligere har truffet beslutninger på bekostning af andre steder, og hvis de har betydet, at vi forringer tilbuddet for vores handicappede borgere, så er det ikke i orden, siger Rosa Lykke Yde til TV2 Østjylland.

Hun har nu bedt forvaltningen i Randers Kommune om en redegørelse for kapacitetsudfordringerne i Water & Wellness.

Hvis de viser sig - som frygtet - at være store, vil hun have fundet en løsning.

- Jeg kan ikke garantere, at vi skal ind og overtage centret i Stevnstrup, men jeg har hørt mange af kritikpunkterne om Water & Wellness før, og dem deler jeg til fulde, siger hun og fortsætter:

- Så jeg vil gerne have afsøgt mine muligheder for en løsning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.157