23948sdkhjf

Danske Regioner er blevet træt af sygeplejerskers nålestiksoperationer

Flere sygeplejersker har de seneste dage nedlagt deres arbejde i kortere perioder på hospitaler landet over.

Og nu har sygeplejerskernes arbejdsgiver i Danske Regioner taget konsekvensen og indgivet et klageskrift til Arbejdsretten, skriver dr.dk.

Det drejer sig blandt andet om Rigshospitalet, Aalborg Universitetshospital, Aarhus Universitetshospital, de kommunalt ansatte i Aarhus og sygeplejersker i Roskilde og Horsens.

I et skriftligt citat skriver Danske Regioner: "Sagen er indgivet til Arbejdsretten med påstand om, at de sygeplejersker, der deltager i arbejdsnedlæggelserne, genoptager arbejdet og holder dette normaliseret. Der er endvidere indgivet påstand om, at de sygeplejersker, der har deltaget, betaler en bod".

Danske Regioner vil i retten have Dansk Sygeplejeråd til at erkende, at arbejdsnedlæggelserne er overenskomststridige, og at de skal pålægge medlemmer at genoptage arbejdet. Mødet i Arbejdsretten finder sted torsdag.

Et af de steder, hvor særligt mange har nedlagt arbejdet, er på Rigshospitalet i København.

Her har op mod 100 sygeplejersker nedlagt arbejdet i en time i flere dage.

Efter regeringen afsluttede strejken med et indgreb er der såkaldt fredspligt, hvilket gør arbejdsnedlæggelserne ulovlige. Derfor er det ikke en overraskelse for sygeplejerske Luca Pristed, at sagen nu ender i Arbejdsretten.

- Vi vidste godt, at der er en chance for, at vi får en bøde for det. Det er en bøde, vi er villig til at tage, siger han ifølge dr.dk.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109