23948sdkhjf

Beskæftigelsesministeren: Det er en grotesk situation

Beskæftigelses- og ligestillingsminister Peter Hummelgaard (S) kalder det et ”paradoks”, at seniorer bliver valgt fra samtidig med, at der er mangel på arbejdskraft. Det skriver nyheder.tv2.dk

I dag gør mange virksomheder brug af en fast formular, hvor man skal udfylde forskellige oplysninger om sig selv, inden man kan komme til at skrive sin ansøgning eller uploade sit CV. Ofte spørger virksomhederne til alder eller fødselsår.

Står det til Peter Hummelgaard (S), skal det dog være slut.

I et forsøg på at undgå at ældre bliver sorteret fra alene på grund af deres alder, når de søger arbejde, foreslår han derfor, at virksomhederne går væk fra denne model.

- Mange indsender jobansøgninger gennem en formular på en hjemmeside, hvor man bliver bedt om at skrive sin alder. Det vil vi så sige til virksomhederne, at vi ikke synes, man skal bede om i fremtiden, siger Peter Hummelgaard til TV 2.

Hver femte sorterer fra

Ministerens udmelding kommer på dagen, hvor TV 2 på baggrund af en undersøgelse fra konsulenthuset Ballisager kan fortælle, at mange seniorer bliver valgt fra, når de søger arbejde.

Ifølge undersøgelsen, som er blevet foretaget blandt cirka 1.000 virksomheder, er det omkring hver femte arbejdsgiver, der sorterer ansøgere fra alene på grund af deres alder. Også selvom aldersdiskrimination er ulovligt.

Hummelgaard fortæller på onsdagens pressemøde, at han har modtaget ”rigtig mange” henvendelser fra borgere, der er stødt på det her problem. Derfor har han allerede spillet sin løsning ind i forbindelse med de igangværende trepartsforhandlinger mellem arbejdsgiverne, arbejdstagerne og regeringen.

- For at være helt ærlig synes jeg, det er grotesk. Vi står i en situation, hvor der bliver råbt og skreget efter arbejdskraft, og så kan vi se, at der bliver sorteret seniorer fra, når der bliver søgt job. Alle skal have en fair chance for at blive vurderet på deres kvalifikationer, siger Peter Hummelgaard ifølge tv2.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.062