23948sdkhjf

Nye Borgerlige i Herning dropper ordblind byrådskandidat

Nye Borgerlige i Herning kørte i årets begyndelse 19-årige Adrian Svensen i stilling som nummer to på deres liste til efterårets kommunalvalg.

Nu har partiet imidlertid bedt den unge kandidat om at trække sig, og det skyldes ifølge Adrian Svensen, at han er ordblind. Det skriver Herning Folkeblad.

- Det rammer mig - i første omgang med tårer i øjnene. Derefter bliver man vred og skuffet, for de har givet mig falske forhåbninger, siger den unge politiker til Herning Folkeblad.

Adrian Svensen var klar til at kaste sig ud i valgkampen, men fik af lokalbestyrelsen at vide, at han ikke ville kunne klare byrådsarbejdet, hvis han skulle blive valgt.

- Selvom man er ordblind, kan man godt bidrage til samfundet, siger han.

Mikael de Fries Jensen, lokalformand for Nye Borgerlige i Herning, afviser, at ordblindheden er den direkte årsag til, at partiet besluttede at bede Adrian Svensen om at trække sig.

Han mener, at Adrian Svensen tidligere i processen var tilbageholdende med at bruge hjælpemidler, som han ikke havde stor erfaring med.

- Derfor har vi sagt, at byrden ved byrådsarbejdet vil blive for stor. Man skal blandt andet læse sager med tavshedspligt, og så dur det ikke, at man skal kunne trække på en anden for at læse dem, siger lokalformanden til Herning Folkebladet.

Artiklen er en del af temaet Kommunalvalg 2021.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.19