23948sdkhjf

Ambitiøs Nørrebro-plan klar til politisk behandling

Nordvestpassagen ved Mimersparken og Lygten på Nørrebro i hovedstaden har længe været en drøm på både Københavns Rådhus og i nærområdet omkring Mimersparken.

Nu er Teknik- og Miljøforvaltningen så klar til at præsentere det projektforslag, 
som skal danne grundlag for det store anlægsarbejde. De overordnede linjer har været på plads i noget tid, men nu ligger en detaljeret plan for området klar til politisk behandling.

I projektforslaget til forbedring af Mimersparken er der lagt vægt på plads til ophold og leg, med det formål at skabe sammenhæng og tryghed i Mimersparken - og på tværs af de tilstødende områder.

Udover en genvej gennem en udsmykket tunnel under banen skal legepladsen udvides med høje gynger og en svævebane, og der er ligeledes planer om dyrkningshaver med udendørs madlavningsfaciliteter.

59 træer genplantes

I forbindelse med projektet er det nødvendigt at fælde 57 træer. Som erstatning for de fældede træer genplantes 42 træer i Mimersparken og 15 træer ved Fyrbødervej.

Derudover medfører dispositionsforslaget for cykelstien langs Mjølnerparken, at der fældes 2 mindre kirsebærtræer, der i dag er omkranset af asfaltbelægning. De 2 træer erstattes af 2 nye træer med bedre vækstvilkår i parkens grønne område. I alt genplantes således 59 træer.

- Jeg er rigtig glad for, at projektforslaget bygger på en særdeles solid borgerinvolvering. 
På den måde får vi skabt en løsning, som lokalområdet har en stærk forbindelse til, og som bør blive en kæmpe succes, siger Teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

- Jeg er særligt glad for, at vi ikke kun får skabt en eftertragtet genvej for gående og cyklende, men samtidig investerer mærkbart i Mimersparken og binder de to områder på hver sin side af banen sammen på trods af den massive barriere, som jernbanen i dag er, siger hun.

Teknik- og Miljøudvalget tager stilling til projektforslaget 20. september 2021.

Et varieret landskab

Forslaget beskriver blandt andet etableringen af et varieret landskab med en langsgående højderyg i Mimersparken og to cirkulære pladser, der sammen med sænkningen af terrænet ved Fyrbødervej vest for S-banen skaber åbenhed omkring passagen. I forhold til tidligere udkast er højderyggen fladet ud imellem legepladsen og passagen for at skabe bedre oversigtsforhold, hedder det i pressemeddelelsen.

Den bemandede legeplads udvides ned mod Nordvestpassagen med høje gynger og en svævebane, hvilket kan tiltrække større børn, skabe liv i området nær passagen og dermed øge trygheden. Efter ønske fra brugere af og ansatte på den bemandede legeplads er det planen at anlægge dyrkningshaver i plantekasser med udendørs madlavningsfaciliteter i den nordlige del af Mimersparken, hvor der i dag kun er begrænset aktivitet.

I forbindelse med projektet skal krydset Borgmestervangen /Hother Plads ombygges, så der bliver en naturlig og trafiksikker overgang mellem gaderne.

"Den foreslåede løsning er en hævet flade, der sikrer, at farten for bilister sænkes, og at cyklister og gående kan færdes trygt. Løsningen sikrer, at det undgås, at vejforløbet bliver en smutvej, men derimod primært en vej til de borgere, der har et ærinde i området. Fra Borgmestervangen fortsætter cykelstien i Mimersparken langs Mjølnerparken og tilkobles den kommende cykelsti mod passagen tværs gennem Mimersparken", lyder det fra Københavns Kommune.

Klar til start i begyndelsen af 2023

Forventet ibrugtagning af Nordvestpassagen er i første halvår af 2023, dog vil beplantning, udsmykning af passagen samt anlæg af forbedringer i Mimersparken foregå i løbet af 2023. 

For at sikre helhedsindtrykket af den kommende sti under banen anbefaler forvaltningen, at der i samarbejde med lokaludvalgene udskrives en konkurrence for udsmykning af passagen.

"Forvaltningens erfaring er, at udsmykning vil kunne mindske risikoen for hærværk og uønsket graffiti. Nørrebro og Bispebjerg Lokaludvalg bakker op om løsningen med udsmykning af passagen", skriver kommunen i pressemeddelelsen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.11