23948sdkhjf

Kendt Aarhus-vej får 700 træer

Snart vil trafikanter opleve at blive omkranset af træer, når de færdes på ringvejen nord og vest om Aarhus Universitet, Paludan-Müllers Vej. Vejen bliver markant grønnere i fremtiden, hvis det står til byplanlæggerne i Aarhus Kommune.

Ikke færre end 700 træer skal, ifølge planen, plantes, startende i efteråret. Og det store antal nye træer bringer derned Aarhus et skridt tættere på det ambitiøse mål om at plante 10.000 nye bytræer inden 2025.

- Det er virkeligt dejligt, at vi nu får plantet så mange træer. Både for biodiversiteten, men også for alle dem, der kører på strækningen hver dag. Med vores ambition om at plante 10.000 træer, er 700 træer på én strækning virkelig noget, der rykker,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

Dermed er starten gået til arbejdet med de græsbeklædte vejrabatter på stykket fra Herredsvej og til vejens ophør i Skejby, der bliver snart hjem for de nye træer.

100 træer til efteråret

De første træer sættes snart i jorden. Planen for de 700 træer er klar, og de første træer forventes at blive plantet i løbet af oktober.

Arbejdet starter ved Herredsvej, hvor egetræerne skal plantes i midterrabatten, og andre arter skal plantes langs vejsiderne.

"De nye træer kommer altså til at stå i forlængelse af de egetræer, som smukt omkranser den gamle del af Paludan-Müllers Vej. Der vil formentlig blive plantet omkring 100 træer i løbet af efteråret, og de resterende træer vil blive plantet i de kommende år", lyder det i pressemeddelelsen fra Aarhus Kommune.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14