23948sdkhjf

Spytter 180 millioner i kassen – enighed om udvikling af Rungsted Havn

Kursen er sat for en udvidelse af Rungsted Havn med blandt andet en større havn og en ny eventplads med plads til koncerter og sejlstævner. Der afsættes nu 180 mio. kr. til de mange projekter, og første spadestik ventes taget i 2023, skriver Hørsholm Kommune i en pressemeddelelse. 

Alle partier i Hørsholm Kommunalbestyrelse bakker op planerne, lyder det fra kommunen, og på baggrund af et oplæg fra bestyrelsen i Rungsted Havn og involvering af interessenter har politikerne nu besluttet at afsætte 120 mio. kr. til en gennemgribende modernisering af havnen. Hertil bidrager Rungsted Havn med 60 mio. kr., så budgettet når de 180 mio. kr. 

– Rungsted Havn skal være en havn for alle, og dét afsæt har været et meget tydeligt omdrejningspunkt i hele processen frem mod et færdigt udviklingsforslag, udtaler borgmester Morten Slotved i pressemeddelelsen og tilføjer:

Tid og faser

Aftaleparterne er enige om, at projektet er skitseret til at gennemføres på 4 – 7 år og bestå af en række faser, som tænkes realiseret således: 

Fase 0 (2022): Indhentning af kritiske tilladelser fra for eksempel Kystdirektoratet, detailprojektering, udbud af rådgivningsopgave, organisering med mere. Lokalplansarbejde igangsættes.

Fase 1 (2023): Molerne påbegyndes, indretning af byggeplads, mulige p-pladser på Strandvej og parkering ved Foderbrættet med mere.

Fase 2 (2024): Molerne færdiggøres og apteres med broer, terrasser med mere. Der laves uddybninger og Sydstranden udvides.

Fase 3 (2024-25): Nokkens landareal etableres, nye bådebroer og multiklubhus, klippeøen etableres, bebyggelser og broer på nordmolen, beplantning, klitter og legeplads mm. på sydstranden.

Fase 4 (2026): Broer og bygninger med mere på klippeøen, Nokken færdiggøres. Nye og forskønnede adgangsveje, promenader, parkering og vinteropbevaring. Stiforbindelse til nordmolen med mere.

Kilde: Udvikling af Rungsted Havn – En havn for alle

– Det vi sætter i gang nu, skal også stå om 25 og 50 år, så det er en vigtig aftale vi indgår i dag.

Projektet rummer både en udvidelse af molerne og etableringen af en eventplads med blandt andet legeområde, bænke og solterrasser samt et udvidet og mere varieret strandområde med tilhørende klippeø og muligheden for at etablere en sauna. Projektet omfatter også bedre trafiksikkerhed for de bløde trafikanter og flere p-pladser samt flere badebroer, udspringstårn, udsigtsplatforme og rampe til vandet for gangbesværede.

Det næste år bliver brugt på tilladelser og detailprojektering. Forventningen er som skrevet, at arbejdet på fase 1 af projektet, udvidelsen af molerne, går i gang i 2023. 

Moderniseringen af havnen er fordelt over i alt fire faser, som forventes at være gennemført senest i 2026.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.188