23948sdkhjf

Statsadvokat dropper dele af sigtelse mod byrådsmedlem

Sigtelserne mod Alternativets byrådsmedlem i Haderslev Kommune, Mogens Rerup, er skrumpet ind, inden hans sag begynder ved Retten i Sønderborg i november i år. Det skriver JydskeVestkysten.

Haderslev Kommune politianmeldte Mogen Rerup i 2019 for chikane mod offentligt ansatte. Men onsdag i denne uge modtog han et brev fra Statsadvokaten i Viborg om, at den del af sigtelsen, der omfatter chikane af offentligt ansatte fra den 1. februar 2009 til den 28. december 2016, er droppet.

Det skyldes, at den paragraf i straffenloven, §119 a, først trådte i kraft den 29. december 2019. Der vil dog blive rejst sigtelse efter samme paragraf for chikane begået efter den 28. december 2016, understreger statsadvokaten.

Desuden har statsadvokaten besluttet, at efterforskningen vedrørende "fredskrænkelser", hvilket ifølge Mogens Rerup drejer sig om vidnetrusler, standses. Der er "ikke nogen rimelig formodning om, at du har begået noget strafbart," skriver statsadvokaten ifølge JydskeVestkysten.

Mogens Rerup blev i 2019 politianmeldt for at have chikaneret navngivne medarbejdere på jobcentret, samt tidligere kommunaldirektør Willy Feddersen, direktør for erhverv- og borgerservice Rune Larsson, juridisk chef Jonas Schultz Thygesen samt arbejdsmarkedschef Lise-Lotte Nielsen. Ingen af de fire chefer arbejder længere i Haderslev Kommune.

Borgmester H.P. Geil (V), der som formand for økonomiudvalget var med til at tage beslutningen om politianmeldelsen, tager i første omgang statsadvokatens beslutning til efterretning.

- Jeg har lige læst brevet. I første omgang tager jeg svaret til efterretning, fordi jeg er ikke jurist, og jeg finder det en smule tvetydigt, at man kan opretholde en sigtelse efter den samme paragraf, som man frifindes for. Hvad det her så betyder for en eventuel retssag, det må vi jo se, siger H.P. Geil til JydskeVestkysten.

Der er afsat fire dage i november til Søren Rerups retssag.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094