23948sdkhjf

Borgmester kræver handling efter sag om granskede CPR-numre

Borgmester i Horsens Kommune Peter Sørensen (S) kræver nu en redegørelse for, hvordan kommunen i fremtiden sikrer en sikker behandling af borgeres data.

Kravet fra borgmesteren kommer efter, at cirka 300 borgeres personoplysninger muligvis er blevet gransket. Det skriver TV2 Østjylland.

Det kom frem for lidt over en uge siden, hvor de berørte borgere modtog en besked om det i deres e-Boks.

Helt konkret efterlyser borgmesteren en bedre systematik i håndteringen af data. Hvordan det skal ske, har Peter Sørensen bedt kommunens administration om at gøre rede for over for økonomiudvalget.

- Det er rigtig, rigtig vigtigt at vores borgere har tillid til, at det offentlige har adgang til en lang række data omkring dem, siger Horsens' borgmester, Peter Sørensen (S), til TV2 Østjylland.

Efter det kom frem, at flere borgeres CPR-numre er blevet tilgået uden grund, er to kommunalt ansatte blevet fyret og meldt til politiet. Horsens Kommune har ligeledes meldt sagen til Datatilsynet.

Det bekræfter borgmesteren i Horsens Kommune over for TV2 Østjylland. Han siger også, at han ser alvorligt på sagen.

- Det er en forfærdelig og ganske alvorlig sag. Det viser vores handling også, at det er jo ikke sådan, at man afskediger to mennesker og politianmelder dem. Men det gør vi jo, fordi det er så alvorligt, som det er, siger Peter Sørensen.

Som borgmester hvor vigtigt er det for dig, at borgerne har tillid til, at kommunen behandler deres oplysninger på en sikker måde?

- Her er der jo helt klart sket et tillidsbrud. Det skal vi i det offentlige gøre vores yderste for, at det ikke sker. Men vi må også sige, at hvor der er mennesker, så sker fejl også, siger Peter Sørensen.

Kan man overhovedet undgå, at sådan noget her kan ske?

- Ja, det kan man. Man kan nok ikke undgå, at det på en eller anden måde altid vil være en eller anden form for svig eller andet i alle systemer i alle ledder og kanter. Heldigvis kan man minimere chancen for det, siger han.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11