23948sdkhjf

Postkasseanlæg fra Renz giver beboerne fleksibilitet i hverdagen – og sparer CO2

Postpakkeanlæggene springer postkontoret over og gør hverdagen nemmere for de unge studerende, der handler meget online. Med elektroniske postkasser bliver administrationen også meget nemmere, og det er slut med at skulle ændre låse og lave nye nøgler i den løbende udskiftning af beboere.

Vi sender ikke mange breve mere i den digitale tidsalder. Men pakkeposten er eksploderet, og især de unge svinger kreditkortet som aldrig før i handel på internettet. Det giver udfordringer med leveringen af pakkerne, for ofte er vi ikke hjemme i dagtimerne, når pakken bliver leveret. Men det er der løsninger på. Renz er størst i Europa, når det handler om elektroniske løsninger til post- og pakkebokse. Og Renz har leveret sådanne løsninger til BaseCamp studieboligerne i Lyngby og på Birketinget. ”På Birketinget BaseCamp, som er et af de nyeste ungdomsbyggerier i København, har de valgt vores e-Line postkasseanlæg og vores pakkepostanlæg. Det samme har Umeus kollegierne på Amager, der starter 1. november samt Umeus kollegierne på Nordhavn, der starter i slutningen af november. Det gør både administrationen meget nemmere og hverdagen mere fleksibel for beboerne, der kan sende og modtage pakker,” siger Finn Mikkelsen, der er projektchef i Renz.

Postkasseanlægget letter administrationen
myRENZbox e-Line postkasseanlægget, der er koblet på internettet, binder boligadministration og beboere sammen og kan integreres ind i eksisterende adgangskontrolsystemer. Renz har et samarbejde med de førende leverandører af adgangskontrolsystemer. e-Line systemet kan styres fra både computer, tablet og mobiltelefon, og i praksis indebærer systemet, at man undgår mekaniske nøgler. I stedet bliver beboerne udstyret med en adgangsbrik - en elektronisk nøgle, som giver adgang til både postkasser, pakkepost og døre.
”For administrationen er det en lettelse af arbejdsbyrden. Postkasserne har elektroniske navneskilte, og derfor er det let for administrator nu at ændre navne i den løbende udskiftning af beboere. Man skal heller ikke skifte låse og lave nye nøgler, når en nøgle mistes,” påpeger Finn Mikkelsen.
Det er oplagt at tænke den digitale tidsalder endnu mere ind i postsystemerne, og det er netop det, som myRENZbox pakkepostanlægget gør – og som
de nye ungdomsbyggerier tager til sig sammen med
postkasseanlægget.

”Vores pakkepostanlæg myRENZbox betyder, at du både kan modtage og sende pakker. Hvis du får leveret en pakke fra Post Nord eller GLS, så får du en meddelelse på sms eller mail om, at pakken er afleveret i anlægget. Hvis du skal returnere en pakke, så downloader du en returlabel fra Post Nord eller GLS, og lægger pakken ned i anlægget. Pakkedistributørerne modtager så en besked om, at der er en pakke til afhentning. Det er altså slut med at skulle stå i kø for at aflevere eller hente en pakke på de forskellige postkontorer og pakkeshops rundt omkring i forskellige kiosker, supermarkeder, tankstationer osv.
Beboerne på kollegiet kan også låne bøger, noter og andre ting til hinanden, hvis de ikke har mulighed for at mødes. De lægger det bare i boksen, og så kan de afhente det ved at bruge deres brik,” siger Finn Mikkelsen.

Win-win for alle parter
Kombinationen af e-Line og pakkepostanlægget er en win-win for alle parter. Pakkepost distributørerne slipper for at køre forgæves og skulle aflevere pakken på et posthus og dermed udlede mere CO2 end nødvendigt. Modtagerne slipper for at skulle på posthuset og skulle hente eller aflevere pakker. Og administrationen får en nemmere hverdag på flere måder og slipper for at oprette en intern post- og pakkeafdeling i studieboligerne. Alene håndteringen af pakker for de unge, der bruger onlinehandel som en naturlig del af livet, vil i en større bebyggelse af ungdomsboliger være meget tidskrævende. Desuden slipper man med de elektroniske løsninger de problemer, der kan opstå i forhold til personlige data og ansvar, hvis pakker eller post bliver væk i håndteringen. ”Vores løsninger spiller ind i både den bæredygtige dagsorden og den digitale tidsalder. Vi så et pakkeboom under coronaen, men det er bare en fortsættelse af den trend, vi har oplevet de senere år. Igennem de sidste fem år er antallet af pakkeleverancer steget hvert år med næsten 20 pct., og som det ser ud lige nu, har de allerstørste webshops næsten vundet op til 5-10 års omsætning i forhold til, hvad de havde forventet. Det er en udvikling, der fortsætter - også når coronapandemien er helt overstået. Derfor er det investering i fremtiden, når man i nye ungdomsbyggerier tænker de elektroniske post- og pakkeløsninger ind fra starten,” siger Finn Mikkelsen.

Link: www.renzgroup.dk

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126