23948sdkhjf

Ny skole bygget med fokus på ernæring og motion

Ny Islands Brygge Skole i København indvies officielt 1. oktober, men de første børn har allerede indtaget den ny skole, hvis fokus på ernæring og motion understøttes af arkitekturen, skriver tegnestuen C. F. Møller Architects i en pressemeddelelse.

Den nye udskolingskole ligger midt imellem Islands Brygge, Københavns Havn og Amager Fælled og indvies fredag med taler fra blandt andre skoleleder Aase Hammer og taler fra børne og ungdomsborgmester Jesper Christensen og kultur- og fritidsborgmester Francisca Rosenkilde fra København Kommune.

- Det er skønt at se, hvordan børnene allerede har taget skolen til sig, som vi havde håbet på, og vi er glade for det samarbejde vi har haft med Københavns Kommune, entreprenøren MT Højgaard og selve skolen, siger Lone Wiggers, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects, som har designet skolekonceptet i samarbejde med arkitektvirksomheden Tredje Natur og siden overtaget videreudvikling og projektering af skolen.

Teori og praksis

Skolens særlige fokus giver, ifølge pressemeddelelsen, eleverne mulighed for at koble den teoretiske undervisning med en kropslig, sanselig og erfaringsbaseret læring. Det er den form for læring, der har givet form til Ny Islands Brygge Skole.

- Vi har skabt et miljø, hvor både rammerne og undervisningen centrerer sig om de ældste klasser. Lærere med særlige ekspertiser står for undervisningen, der foregår i faglokaler frem for det traditionelle klasseværelse, siger skoleleder Aase Hammer.

- Det udfordrer børnene og giver dem et større ansvar. Samtidig har det også være vigtigt ikke at lave et ”mini-gymnasium”. Der skal også være plads til leg og kreativitet, for det er jo stadig en skole til børn – bare de større. Jeg synes virkelig, eleverne har taget godt imod skolen, tilføjer Aase Hammer.

Bygningen henter sin trekantede form fra de tilstødende sider, byen, havnen og fælleden, der hver især har givet inspiration til valg af materialer og farver.

Spiserum ligger centralt

Da mad er en vigtig del af skolens identitet, ligger spiserummet som skolens centrale rum. Det dobbelthøje spiserum fungerer også som et knudepunkt, der binder skolens funktioner sammen. Herved bliver spiserummet et samlingssted, hvor eleverne kan mødes på tværs af skolens mange aktiviteter.

Med bevægelse som et andet fokusområde, er det vigtigt, at skolens arkitektur lægger op til fysisk aktivitet og leg. Det sker især gennem bygningens spiralform, der, med et trappemotiv, inviterer op på skolens tagflade. Taglandskabet giver adgang til flere af skolens funktioner så eleverne kan tage en sjov og aktiv genvej hen over taget.

Øverst ligger sportstaget, med løbebane, parkourområde og boldbur.

Hvert klassetrin har direkte adgang til taglandskabet, mens skolens naturfaglige lokaler er knyttet til et tagområde med biologihave, væksthus for fysik og kemi samt haver, der bliver brugt i madkundskabsundervisningen.

- Vi har i særklasse arbejdet med relationen mellem inde og ude. Udover at selve skolens udearealer kan inddrages i undervisningen, er tanken også at inspirere til at gå på opdagelse i naturen på Amager Fælled som en del af undervisningen, siger Lone Wiggers. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.297