23948sdkhjf

Udbud og masterplan – Assens tager endnu et skridt mod bymiljø på erhvervshavn

Byrådet godkendte onsdag den 29. september udbudsmaterialet vedrørende flere ejendomme på havnen, samt udarbejdelse af et dispositionsforslag for den nordlige del af havneområdet. 

Investorer kan nu byde ind på en del af udviklingen af Assens Havn, hvor ejendommen Nordre Havnevej 13-15, kaldet Saltlageret, bliver sendt i udbud af Assens Kommune. Udbuddet indeholder en forpligtelse om at udarbejde en helhedsplan over havneområdet fra Kogehusmolen i syd til Mariendalstranden i nord, oplyser kommunen i en pressemeddelelse. 

Vinderen får også køberet for en anden ejendom på havnen, Nordre Havnevej 9. 

Udbuddet er et led i langsigtet udvikling af Assens by, der startede med vedtagelsen af udviklingsplanen ”Fremtidens Assens” i 2019. Udviklingsplanen er blandt andet udarbejdet i samarbejde med Realdania. 

– Byrådet har gennem flere år arbejdet med udviklingsplanen, og nu ser vi frem til at invitere private investorer til at bidrage til at realisere af planen sammen med borgere og byråd, fortæller Borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen, i pressemeddelelsen. 

Følger "multitek" og havneplads

Transformationen af den gamle erhvervshavn skal gøre området til et levende bymiljø med eksempelvis boliger, hotel, caféer og turisttilbud. 

Udviklingen af områderne på Assens havn til ”Fremtidens Assens”, som vinder købstad og havnearealerne sammen, kommer også til udtryk i for at en ny havneplads og et nyt ”multitek”, et bibliotek og kulturelt mødested i byens gamle rådhus. 

Den opgave – eller rettere de to opgaver – gik i starten af året til We Architecture, der står for multiteket, og ByMunch by- og landskabsdesign med ansvar for omdannelsen af havnepladsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.093