23948sdkhjf

Udvalg kæmpede imod, men nu bliver historisk bolig revet ned

Hospitalsdirektøren har gennem tiden brugt den som hjem, men nu skal den rives ned.

Det drejer sig om en bolig fra 1943 ved Regionshospitalet Randers, som har stået ubrugt de sidste par år. Den er erklæret bevaringsværdig, og kommunens udvalg har i flere omgange kæmpet for at redde den fra nedrivning.

Bevaringsudvalget anbefalede i september endnu engang, at man sørgede for at lade murstenene stå. Men nu har Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune trumfet igennem, at den skal rives ned. Det bestemte et snævert flertal, hvor Venstre var med.

- Sådan som vi ser det, er bygningen i så dårlig fysisk stand, at den bør rives ned. Dens placering gør også, at den ikke er særlig attraktiv at renovere og leje ud, siger Niels Erik Christensen (V) til TV2 Østjylland.

Du kan se billeder af både det indvendige og udvendige i billedhjullet over artiklen.

Ville have kostet 2,2 millioner

Modstanderne mener til gengæld, at det er ærgerligt, man river en del af byens historie ned.

Regionshospitalet Randers havde ikke ønske om at renovere boligen. Det ville koste minimum 2,2 mio. kr., hvis det skulle istandsættes og moderniseres til tidens standard, viser et økonomisk overslag, som Søren Garde Rådgivning A/S har udarbejdet. Det fremgår på kommunens hjemmeside.

Tegltaget er i dårlig forfatning, og der er afskallet puds ved soklen samt kælderydervæggene. Der er samtidig råd i loftsbrædderne, og mange overflader trænger generelt til vedligeholdelse, viser notatet.

Danske Folkeparti var imod at nedrive bygningen og oplyser til TV2 Østjylland, at de gerne havde set, at en entreprenør ville købe det og sætte det i stand. Men det bliver altså ikke aktuelt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094