23948sdkhjf

Vedtager rammen for ny by – nu vil Ballerup oprette udviklingsselskab med Pensiondanmark

En ny, levende og let tilgængelig by med fællesskab, erhverv og byliv samt en bæredygtig tilgang til livet og naturen. Ordene, som er hørt ved andre udviklingsprojekter rundt om i riget, er kerneelementer i den helhedsplan for by- og erhvervsudviklingsprojektet Kildedal i den nordvestlige del af Ballerup Kommune. 

Et flertal i Kommunalbestyrelsen har netop godkendt helhedsplanen for det store strategiske og bæredygtige område. Dermed er de fysiske rammer og ambitioner for området nu endeligt er faldet på plads, oplyser Ballerup Kommune i en pressemeddelelse.

– Med godkendelsen er vi nu nået et betydeligt skridt videre i den lange proces om udviklingen af en ny by, siger borgmester Jesper Würtzen (A) i pressemeddelsen.

Næste store skridt bliver stiftelsen af et arealudvekslingsselskab.

– Stiftelsen sker i tæt samarbejde med pensionsselskabet Pensiondanmark, og selskabet kommer til at stå for byggemodningen af området og sælge byggeret til private bygherrer, udtaler borgmesteren.

Første spadestik forventes i 2023

Kildedal ventes udviklet i etaper over en periode på 10 til 15 år. Helhedsplanen er udformet, så byen kan udbygges med en høj grad af fleksibilitet. Den er derfor tegnet op i 12 mindre delområder, hvor byens enkelte kvarterer kan opføres uafhængigt af hinanden med igangsætning af et eller to kvarterer ad gangen. 

Det første spadestik til nybyggeri af boliger og erhverv i Kildedal forventes at kunne blive taget i 2023. Alle kommende kommuneplanrammer og lokalplaner bliver miljøvurderet og sendes i offentlige høringer inden den endelige vedtagelse. Først herefter kan der udstedes byggetilladelser, og nybyggeriet sættes i gang.

Med godkendelsen af rammen for Kildedal godkendte Kommunalbestyrelsen også formelt det strategiske værdiprogram for området. Værdiprogrammet beskriver det grundlag, som kommunen er blevet enige med Pensiondanmark om, skal definere byen Kildedal, og som arealudviklingsselskabet skal tage udgangspunkt i, hver gang der forhandles om køb af byggeret med kommende investorer og bygherrer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.11