23948sdkhjf

Regeringen vil bygge over 20.000 almene boliger i store byer

Er man førstegangskøber med et almindeligt job, kan det være vanskeligt at finde en bolig i en af landets større byer, og regeringen vil foreslå, at der bygges flere almene boliger, siger statsministeren i sin åbningstale.

- Vi har brug for endnu flere boliger, som er til at betale. Derfor vil regeringen gøre det muligt at opføre mere end 20.000 flere almene boliger over de næste 10-15 år. De fleste vil blive bygget i de større byer, siger Mette Frederiksen (S) i Folketinget.

Som eksempel på det aktuelle problem med boliger nævner statsministeren Nørrebro i København.

Her koster en gennemsnitlig treværelses lejlighed ifølge salgsannoncer hos større ejendomsmæglere mellem 4 og 6 mio. kr. En tilsvarende ejerlejlighed koster 3-5 mio. kr. i Aarhus.

- Hvis de er førstegangskøbere, så er det svært. Virkelig svært, siger Mette Frederiksen.

- Danmarks hovedstad er en by, hvor folk rent faktisk lever og bor. Endnu. Det er godt. Og når man ser rundt i verden, er det ingenlunde en selvfølgelighed. Men der er alligevel et problem. Et stort problem. Mange har ikke længere råd til at bo i vores alle sammens hovedstad, uddyber hun.

Det er ifølge statsministeren et problem, da man kan miste forståelse for hinanden. Hun citerer digteren Søren Ulrik Thomsen, der beskriver 1970’ernes blandede kvarterer, hvor kontorister, akademikere og "mærkeligt gennemsigtige eksistenser" boede dør om dør.

At bo dør om dør giver ifølge Mette Frederiksen en forståelse for andre menneskers vilkår.

/ritzau/

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109