23948sdkhjf

Skanderborg køber 172.500 kvm til byudvikling

Et enigt byråd i Skanderborg Kommune siger ja til strategisk opkøb af et stort areal i Gl. Rye mellem Skanderborg og Silkeborg. 

Området på 172.500 kvm, som er fordelt på ejendommene Hjarsbækvej 12 og 16, skal på sigt indgå i udviklingen af Gl. Rye, lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen. 

Planen er, at arealet med tiden skal indgå i udviklingen af Gl. Rye, og kommunen forventer, at cirka 120.000 kvm af området kan udstykkes i cirka 90 boligudstykninger. Den resterende del af arealet vil f.eks. kunne bruges til offentlige formål. 

- Med købet af Hjarsbækvej 12 og 16 får vi god mulighed for på sigt at udvikle Gl. Rye, som vi også lægger op til i Kommuneplanen, men det kommer til at foregå i et tempo, hvor byen kan følge med. Vores daginstitutioner i området er fyldt helt op i øjeblikket, og det vil de også være i de kommende år, siger borgmester Frands Fischer i pressemeddelelsen.

Sælger af arealet er Carl Ejnar Baastrup.

 Det er aftalt, at de eksisterende landbrugsbygninger, anlæg og underjordiske tanke på arealerne samt visse af de bygninger, som støder direkte op til arealerne, bliver fjernet. Det arbejde er færdig senest den 31. december 2023. 

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125