23948sdkhjf

Stor nordjysk affalds-fusion under opsejling

De to store affaldsforbrændingsselskaber I/S Reno-Nord i Aalborg og Affaldsselskabet Vendsyssel Vest I/S (AVV) i Hjørring ønsker at fusionere pr. 1. januar 2022.

Det kræver dog politisk opbakning fra ejerkommunerne Aalborg, Hjørring, Brønderslev, Jammerbugt, Mariagerfjord og Rebild kommuner, skriver Nordjyske.

Ejerkommunerne bag de to selskaber satte i april i år gang i en analyse af mulighederne for et øget samarbejde, og i juni godkendtes det, at der skulle arbejdes videre med belysning af en model, hvor de to affaldsfællesskaber blev lagt sammen til et samlet affaldsfællesskab.

Ved en fusion kan et fælles selskab bl.a. opnå større volumen i fraktioner, hvilket giver bedre muligheder for afsætning, udnyttelse af kapacitet på deponi, affaldsforbrændingsanlæg og andre anlæg mere optimalt og sikre, at restaffaldet skal brændes der, hvor der er behov for energi.

Anlæggene kører videre

Udgangspunktet er, at en fusion i sig selv ikke vil få betydning for antallet af ansatte, ligesom de to anlæg i Hjørring og Aalborg kører videre.

- Det betyder ikke, at vi aldrig nogensinde i fremtiden kan finde på at lave noget om, men det betyder i udgangspunktet, at vi har de her lokaliteter, der findes nu, og at der ikke i selve aftalen er lagt op til, at der skal ske forandringer af det på grund af aftalen, siger fungerende miljø- og energirådmand i Aalborg Kommune, Per Clausen (EL), der sammen med resten af miljø- og energiudvalget skal diskutere fusionen onsdag.

Det oprindelige initiativ til fusionen er ifølge rådmanden taget af AVV og Hjørring Kommune.

Det er alene de aktiviteter, der i dag foregår i henholdsvis AVV og Reno-Nord, der er omfattet af sammenlægningen. De aktiviteter, der udføres i regi af de enkelte kommuner, bliver ikke omfattet af sammenlægningen.

Da Aalborg samlet ejer 47,48 procent af et nyt sammenlagt selskab, falder formandsposten her. En ny bestyrelse skal afgøre, om det nye selskab skal have et andet navn, men arbejdstitlen er I/S Reno-Nord.

Det er ikke afgjort, hvem der skal indgå i ledelsen af det nye affaldsfællesskab, men det er et klart ønske, at de nuværende personer i ledelserne i AVV og Reno-Nord også fortsætter i centrale roller i det nye selskab.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094