23948sdkhjf

Politikere lægger pres på minister for hjælp til støjplagede Letbane-naboer

Mange familier i Lyngby er så plagede af Letbane-byggeriet, at de ikke kan være i deres eget hjem.

De har dog ingen mulighed for at få hjælp og blive kompenseret for støjgenerne, fordi Folketinget aldrig besluttede at vedtage en lov, der kunne have kompenseret berørte husstande, som man ellers gjorde det med byggeriet af Cityringen.

Nu reagerer flere politikere, der vil have transportminister Benny Engelbrecht (S) til at sørge for kompensation til de berørte borgere i Lyngby.

- Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe de her borgere, siger Rasmus Jarlov (K), der er valgt i Lyngby-kredsen, til TV 2 Lorry.

Rasmus Jarlov vil fredag formulere en række spørgsmål til transportministeren, så man kan få en generel lov til kompensering af støjplagede naboer til enten statsligt fuldt- eller medfinansierede byggerier - eller få en særskilt lovhjemmel, der sikrer borgerne økonomisk hjælp.

Og det forslag bakker hans politiske kollegaer på Christiansborg op om.

- Lige præcis I det her tilfælde kan vi godt bakke op om, at man kigger på at finde hjælp, siger Mette Thiesen, transportordfører i Nye Borgerlige, til TV 2 Lorry.

Også hos Dansk Folkeparti lægger man pres på transportministeren.

- Vi er 110 pct. for forslag om støjkompensation, og hvis vi ender med at kigge på en generel lovgivning, så skal Letbane-projektet også være omfattet af det, siger Hans Kristian Skibby, transportordfører i DF til TV 2 Lorry.

Det samme gør sig gældende hos Enhedslisten.

- Idéen om at give folk kompensation i en periode, hvor de er voldsomt generede af støj fra byggeri, bakker vi op om, siger transportordfører, Henning Hyllested (Ø) til TV 2 Lorry.

TV 2 Lorry har torsdag også spurgt transportordførerne i SF, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Venstre, Alternativet og Liberal Alliance. De er ikke vendt tilbage på henvendelsen.

Det er transportminister Benny Engelbrecht (S) til gengæld, men han ønsker ikke at stille op til interview med TV2 Lorry.

Forsidefoto: Colourbox

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156