23948sdkhjf

Spirii vinder "Danmarks største offentlige udbud": Skal opsætte 300 ladestandere i region

Mere end 300 ladestandere vil over de næste tre år blive sat op omkring Region Hovedstadens matrikler for at kunne levere strøm til medarbejdere, patienter og gæsters elbiler.

De første 100 ladestandere forventes sat op omkring årsskiftet, og herefter 100 om året i 2022 og 2023.

Det er software- og operatørfirmaet Spirii, der skal stå for opsætningen i det, der kaldes Danmarks største offentlige udbud af ladestandere. Selskabet skal samtidig stå for drift og betalingsløsning for ladestanderne.

Det oplyser Spirii i en pressemeddelelse.

Omstilling til el 

Elbilsalget er i vækst, og det stiller krav til antallet af ladestandere.

Region Hovedstaden har planer om at omstille egne biler til el og samtidig understøtte medarbejders og gæsters behov for opladning af private biler med et finmasket ladenetværk på egne matrikler.

- Vores ambition er at skabe de rette rammer for de mange, der vælger en grøn elbil til, og sikre en pæn fordeling af ladestandere på alle vores matrikler (…) For at komme hurtigt i gang starter vi med de matrikler, hvor det kan lade sig gøre her og nu, og så føjer vi løbende til med fokus på der, hvor behovet er størst, siger projektleder Jesper Lauritsen fra Region Hovedstadens Center for Ejendomme.

Han tilføjer, at de første nye ladepladser vil blive etableret de steder hvor strømforsyning allerede er på plads, for at sikre effektiv udrulning. Derefter vil Regionen fordele de næste standere på egne matrikler med fokus på de placeringer hvor behovet er størst.

Tilgængelig for alle

Projektet blev sendt i offentligt udbud over sommeren, og i udbudsmaterialet blev der lagt fokus på kriterier, der sikrer en ladeinfrastruktur, der er åben for alle brugere med gode bruger- og betalingsløsninger, og en pris for opladning, der holdes så lav som muligt.

Sammenlagt vil det firedoble antallet af standere på regionens matrikler over perioden.

Fakta

  • De første hundrede ladestandere bliver rullet ud i ultimo 2021
  • Ladestanderne skal servicere regionens egne puljebiler, medarbejderbiler og gæster i elbil
  • Spirii leverer ladestandere, installation, drift og betalingsløsning til Region Hovedstadens infrastrukturprojekt.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.14