23948sdkhjf

Fredericia vil være centrum for grønne virksomheder med 24.600 kvm stort byggeri

Business Fredericia, som Fredericia Kommune og erhvervsforeningerne i Fredericia står bag, vil gøre byen til centrum for virksomheder, der arbejder med grøn energi.

Drømmen om at skabe en grøn energi-klynge i Kanalbyen i Fredericia får nu form med et projekt navngivet ” Base of Energy”, et erhvervsbyggeri på 24.600 kvm kontorareal og med 1.600 arbejdspladser. Det skriver Business Fredericia i en pressemeddelelse, som sammen med byudviklingsselskabet Kanalbyen og AP Ejendomme har udarbejdet projektet. 

- Fredericias virksomheder indenfor transport, energi og logistik bidrager i dag aktivt til at
finde nye grønne løsninger, men vi kan mere end det. Hvis vi for alvor skal løfte den grønne
omstilling i Danmark i fremtiden, så skal vi op i næste gear og samle kræfterne. Jeg tror, det er rigtigt set, at vi skal skabe rammerne og invitere landets energivirksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner sammen, så vi i fællesskab kan finde løsningerne. En ny ’energi hub’ iFredericia vil komme til at ligge optimalt i forhold til de mange produktionsarbejdspladser, der skal omsætte den nye viden, og ikke mindst et nyt campus og maskinmesterskolen, der uddanner fremtidens arbejdskraft, siger borgmester Steen Wrist (S), der er den ene af Fredericia Kommunes to bestyrelsesrepræsentanter i Business Fredericia.

Til at forme byggeriet, som er tænkt udviklet bæredygtigt med minimum en DGNB Guld-certificering, har man hyret Dorte Mandrup Arkitekter.

Visionen er at samtænke og tiltrække virksomheder, iværksættere og vidensinstitutioner, der beskæftiger sig med energi. Med bagmændenes ord ønsker man at facilitere den nødvendige vidensdeling, vidensformidling, matchmaking, kompetenceudvikling og iværksætteri indenfor grøn energi.

Fakta: Base of Energy 

- 24.600 kvm kontorareal 
- 1.600 arbejdspladser 
- Parkeringshus med 400-500 parkeringspladser 
- DGNB Guld-certificering (forvente)

– Vi ser store perspektiver i at kunne udvikle den nye energi hub i Kanalbyen i samarbejde med erhvervslivet og AP Ejendomme. Det er et visionært projekt, som med en beliggenhed direkte på havnefronten vil blive et fyrtårn – både for den grønne omstilling i Danmark og med en beliggenhed, som ikke matches andre steder i Danmark pt., udtaler direktør i Kanalbyen, Tim Halvorsen.

Den planlagte placering i Kanalbyen ud til Lillebælt betegnes som en udvikling af Fredericia med respekt for det eksisterende. Området er allerede i dag i fuld gang med omdannelse fra industri til en moderne havneby, og det er intentionen at skabe et område, der både formidler historien, samt udnytter den meget attraktive placering området har.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109