23948sdkhjf

Østyllands Brandvæsen truer entreprenør med dagbøder

Østjyllands Brandvæsen bakkede denne uge de røde biler ind i garagen i en nyopført brandstation i Aarhus Nord for første gang. Flytningen vil efter planen være færdig, så brandmænd- og biler kan rykke ud fra den nye Station Nord i uge 43, oplyser Østjyllands Brandvæsen på Facebook. 

Udrykningerne fra Lisbjerg Station Nord sker dermed – mod forventning ikke fra 1. oktober. 

– Processen har været udfordrende for ØJB (Østjyllands Brandvæsen, red.) som bygherre, for vores totalrådgiver Cubo og ikke mindst for vores hovedentreprenør KG Hansen. Der er dog fortsat udsigt til, at vi kommer rettidigt i mål, lyder det ellers i referatet fra et bestyrelsesmøde i Østjyllands Brandvæsen den 22. september. 

Forsinkelsen skal ifølge Østjyllands Brandvæsen koste entreprenøren fra Grindsted dagbøder á 43.000 kr. fra den 21. september og frem til 11. oktober, skriver JP Aarhus

– Vi har selvfølgelig et efterspil kørende med hovedentreprenøren, sådan er den slags jo, når det bestilte ikke står klar til tiden. Men jeg kan ikke sige mere om den sag, siger Kasper Sønderdahl, beredskabsdirektør i Aarhus Kommune, til avisen.

Hovedentreprise til 30 millioner 

Østjyllands Brandvæsen indgik kontrakt med hovedentreprenør K.G. Hansen i august 2020. Projektet udføres i samarbejde med Cubo som arkitekt og totalrådgiver og Ingeniørfirmaet Viggo Madsen. 

Station Aarhus Nord bliver en del af det nye byudviklingsområde ved Lisbjerg og skal sikre hurtige responstider i hele den nordlige del af Aarhus Kommune.  

Af de 30 mio. kr., som projektet løber op i samlet går 2 mio. kr. til arkitekt og rådgiver. Punktet hovedentreprenør, byggeplads og vejrlig løber op i 22 mio. kr., og - bemærkes det i referatet fra bestyrelsesmødet - lå tilbuddene langt over det forventede niveau. 

KG Hansen giver overfor avisen udtryk for, at man ikke har kommentarer til sagen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094