23948sdkhjf

Munck Forsyningsledninger vinder endnu en opgave i Vejle

Anlægesentreprenøren Munck Forsyningsledninger og Vejle Fjernvarme har netop markeret startskuddet på en stor udbygning af fjernvarmenettet i Vejle-bydelen Uhrhøj Øst. 

– Vi føler os meget trygge ved, at det er et stort professionelt firma, der skal udføre opgaven. Der er nogle anlægstekniske udfordringer i området, med blandt andet krydsning af Jellingvej, og udførelse af de stejle strækninger af Gl. Kongevej og Chr. Winthersvej, udtaler formand i Vejle Fjernvarme, Reimer Mikeli Olsen, i en pressemeddelelse.

– Det har vi aldrig oplevet før

Projektet bidrager til den grønne omstilling, hvor hovedsageligt olie- og gasfyr fjernes, og ændres til fjernvarme med meget lav CO2-belastning. 

– I det nye forsyningsområde er der 325 huse. Som altid når vi sætter gang i et nyt konverteringsområde, er det en forudsætning, at mindst 40 pct. af husene tilmelder sig fjernvarmen for at få en fornuftig økonomi. Her i Uhrhøj Øst er vi meget overvældet over tilmeldingen, der er nået op på 230 huse, svarende til 71 pct. af de mulige, fortæller formand i Vejle Fjernvarme Reimer Mikeli Olsen i forbindelse med første spadestik.

– Det har vi aldrig oplevet før, og med de mange tilmeldinger tegner der sig en sund projektøkonomi, tilføjer han.

200 i fjernvarme-arbejde i Jylland alene

Hos entreprenørvirksomheden Munck Forsyningsledninger er der også glæde at spore. Virksomheden oplever vækst inden for fjernvarmeområdet, hvor de alene i Jylland beskæftiger et godt stykke over 200 medarbejdere med etablering fjernvarmeledninger. 

– Vi har over den seneste periode fået tildelt flere opgaver i Vejle, og med projektet i Uhrhøj Øst, ser vi frem til et endnu et godt samarbejde det kommende års tid, fortæller Munck Forsyningsledningers regionsdirektør i Jylland, Per Jensen, i pressemeddelelsen. 

Munck Forsyningsledninger forventer, at det høje aktivitetsniveau på fjernvarmeområdet vil forsætte de kommende år - ikke mindst drevet af den grønne omstilling, hvor mange boliger skal konverteres fra fossile varmekilder til fjernvarme. 

– Vi kan se, at flere forsyningssleskaber planlægger konverteringsprojekter, hvilket vi derfor forventer os meget af de kommende år, oplyser Per Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.098