23948sdkhjf

Vejle kåret som Årets Transportkommune 2021

Klimavenlig asfalt, støtte til at få dele af vejnettet i kommunen godkendt til modulvogntog og gode parkerings- og rastepladser til chauffører og lastbiler

Det er blot nogle af årsagerne til, at Vejle Kommune i år er løbet med titlen som Årets Transportkommune.

Prisen er i dag blevet overrakt af transportminister Benny Engelbrecht til Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (V).

Prisen er indstiftet af vognmandsorganisationen ITD, og her glæder administrerende direktør Carina Christensen glæder sig over kommunens øgede fokus på vejgodstrafik.

- Vejle Kommune har det seneste år taget et vigtigt spring op ad rangstigen fra en national fjerdeplads til en flot førsteplads i 2021 i ITD’s landsdækkende undersøgelse af vejgodstransportens vilkår i landets kommuner.

- Vejgodstransportbranchen er vigtig for hele samfundets virke og velstand. Det gælder om at sikre både forsyningskæder og arbejdskraft, for lastbiler er med til at holde samfundet kørende både i Danmark og i udlandet.

Stolt borgmester
Vejle Kommunes borgmester, Jens Ejner Christensen (V), deler begejstringen over, at kommunens arbejde giver gode vilkår for transportbranchen.

- Vi er glade og stolte over den anerkendelse. Rigtig meget transport gennem Danmark kører også gennem Vejle, og det giver os både nogle udfordringer, nogle muligheder og et særligt ansvar for, at erhvervet har fornuftige vilkår. Derfor har vi også arbejdet strategisk med transportbranchens vilkår og har en overordnet mobilitetsplan for kommunen samt en grøn mobilitetsplan til at supplere den. For os er kåringen som Årets Transportkommune en bekræftelse af, at branchen også bemærker vores indsats, og det kan jeg kun være rigtig godt tilfreds med, siger Jens Ejner Christensen.

Dette gør Vejle bedre end andre
Samlet set viser målingen, at Vejle Kommune klarer sig godt på de fire overordnede indsatsområder, hvor kommunerne har væsentlig indflydelse på transportbranchens vilkår. Det omfatter ikke mindst kommunernes opbakning til transportbranchens grønne omstilling, hvor Vejle Kommune høster ros for sin brug af klimavenlig asfalt, der bidrager til at reducere lastbilernes brændstofforbrug og dermed CO2-udledning.

Desuden støtter kommunen op om at få dele af vejnettet godkendt til modulvogntog, hvilket er med til at nedsætte antallet af transporter og dermed også CO2-udledningen derfra.

Derudover kan Vejle Kommune bryste sig af at tilbyde gode parkerings- og rastepladser med mulighed for lange hvil til chaufførerne og adgang til toiletfaciliteter.

Sidst men ikke mindst udliciterer Vejle Kommune flere af kommunens opgaver til private vognmænd.

- Det er en klar styrke for væksten og virksomhederne i Vejle kommune, at der er en god opbakning til transportbranchen. Jeg hæfter mig blandt andet ved, at Vejle Kommune arbejder sammen med branchen på mange forskellige planer og løbende afholder dialogmøder, så branchen kan bidrage med viden og erfaringer, inden de politiske løsninger lægges fast, slutter ITD’s administrerende direktør Carina Christensen.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094