23948sdkhjf

20 millioner gør Byens Bjerg i Esbjerg til virkelighed

”Byens bjerg”, Henning Larsen Architects-projektet som i 2019 vandt arkitektkonkurrencen om at revitalisere Byparken i Esbjerg, får 10 mio. kr. fra Johan Hoffmann Fonden, skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse. 

Esbjerg Kommune afsatte i første omgang 5 mio. kr. til den kommende realisering, og i forbindelse med dette års budget valgte byrådet at øremærke yderligere 5 mio. kr. til projektet.  

– Nu byder muligheden sig for at realisere et smukt og spændende projekt, som vil styrke forbindelsen mellem havn og by yderligere. Hvor Landgangen har skabt den fysiske forbindelse, skal Byparken i fremtiden være rummet, der forbinder havn og by gennem fælles oplevelser i en fantastisk park, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen i pressemeddelelsen.  

Tre centrale områder

Det vindende arkitektforslag består af tre hovedgreb omkring områderne Kløften, Skrænten og Plateauet.

Kløften vil, som navnet antyder, forstærke kløftvirkningen omkring Hulvejen med indskrænkning af vejen og tættere beplantninger på skråningerne. Skrænten dækker over området ved det nuværende amfiteater. Her skal anlægget udbygges med respekt for de eksisterende gamle bøgetræer og terrænkurvers forløb, og der skal både skabes flere siddepladser og sceneområdet etableres med nye faciliteter.

Amfi-området bliver helt centralt i renoveringen af Byparken, mens Plateauet med legepladsen i den østlige del af parken vil afvente yderligere finansiering.

Fondsstøtten er dog fulgt af en betingelse; i gennemførelsen skal der skabes en fysisk forbindelse mellem Musikhuset Esbjerg og det nye publikumsområde. På den måde kan Musikhuset Esbjerg tænkes ind og huset kan understøtte de udendørs arrangementer til glæde for publikum. 

– Vi har i Johan Hoffmann Fondens bestyrelse gennem længere tid sammen med Esbjerg Kommune kigget på Henning Larsens Tegnestues vinderprojekt omkring fornyelsen af Byparken, amfiteateret og omgivelserne hertil, siger Johan Hoffmann, bestyrelsesformand i og stifter af Johan Hoffmann Fonden.

Baggrund for projektet

I 2018 udskrev Esbjerg Kommune en projektkonkurrence om fremtidens Bypark med støtte fra Statens Kunstfond. Flere interessenter deltog i udarbejdelsen af programmet, som de konkurrerende arkitektteams baserede deres forslag på. 

Repræsentanter fra Esbjerg Havn, Musikhuset Esbjerg, Esbjerg Kunstmuseum og Esbjerg Byforum delte visionen om, at parken fremover skal gennemsyres af en kreativ og kunstnerisk tilgang med respekt for de eksisterende værdier. 

Det vindende team blev anført af Henning Larsen Architects i samarbejde med Topotek1, Ingeniør’ne og billedkunstneren Eva Koch.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125