23948sdkhjf

Nu sender 44 kommuner flamingo til genanvendelse: Norfors indvier anlæg i Nordsjælland

Ren hvid flamingo er utrolig nemt at genanvende, og EPS-branchen har brugt år på at overbevise danske kommuner om, at de bør indsamle ren EPS på landets genbrugsstationer.

Nu er fire kommuner mere kommet med på vognen. I går kunne Norfors - der dækker Rudersdal, Hørsholm, Allerød og Fredensborg kommuner - indvie et flamingoanlæg sammen med næstformand i Norfors bestyrelse og Rudersdal Kommunes borgmester Jens Ive samt formand for miljø- og teknikudvalgets formand, Court Møller.

Det skete på Blokken Genbrugsplads i Birkerød. Her har Norfors installeret en flamingokomprimator med tilhørende materiel såsom container og opbevaringshus.Norfors regner med at kunne generere 82 ton ren hvid flamingo på anlægget det første år.

- Udrulning af affaldssortering, som sikrer nyttiggørelse af ressourcerne og gør fjernvarmen grønnere ved udsortering af plast, er en målsætning i Rudersdal. Flamingoanlægget er et af de tiltag, der understøtter denne målsætning, sagde Court Møller ved indvielsen ifølge en pressemeddelelse.

Flamingoanlægget sikrer, at den rene hvide flamingo, som hidtil er blevet brændt, nu kan genanvendes. 

Ren hvid flamingo består af 2% polystyren og 98 % luft. De 2% polystyren kan i den rene form genanvendes – næsten – i det uendelige til ny flamingo. Det kan desuden genanvendes til eksempelvis havestole, bøjler og blomsterbakker.

- Det er en ikke ubetydelig gevinst for klimaet, at vi i dag kan genanvende flamingoen, sagde Jens Ive.

Når flamingo genanvendes, reduceres CO2-emmissionerne for det nye materiale med 40 procent eller mere i forhold til nyfremstillet flamingo. CO2-emmissionerne fra den hidtidige afbrænding reduceres ifølge ESP-branchen, der er en del af brancheorganisationen Plastindustrien, med 3,3 kilo CO2 for hvert kilo flamingo. Endelig reduceres CO2-emmissionerne også ved transport, da komprimeret flamingo fylder væsentligt mindre end ikke-komprimeret.  

Norfors forventer en samlet besparelse på blandt andet logistik og afbrænding på 100.000-150.000 kr. årligt det første år.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.141